Șpăgar iertat de pușcărie. A crezut că rezolvă problema cu un miel

0

Un localnic din comuna Tudora, trimis în judecată pentru cumpărare de influență, a scăpat de pușcărie pe ultima sută de metri. Condamnat inițial de Tribunalul Botoșani la un an și șase luni de închisoare în regim de detenție, Adrian Dumitru Pîrvu a contestat sentința, iar astăzi Curtea de Apel Suceava a dispus suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere. Prin urmare, bărbatul nu va mai ajunge după gratii, însă timp de doi ani va trebui să respecte mai multe măsuri impuse de magistrați.

Miel promis şefului de post

În vârstă de 33 de ani, Adrian Dumitru Pîrvu a fost trimis în boxa acuzaților după ce pe 12 martie 2018 i-ar fi promis șefului postului comunal de poliție 1.000 de lei și un miel pentru ca acesta să intervină pe lângă un coleg în vederea schimbării unor declarații dintr-un dosar penal. Bărbatul era considerat suspect în cadrul unei agresiuni, iar în primă fază recunoscuse totul, dar ulterior s-a răzgândit. Tot în același scop, pe 27 aprilie 2018, acesta i-ar fi oferit polițistului 100 de lei cu promisiunea că îi va remite și alte sume de bani în același scop, el sperând că polițistul îl va îndupleca pe colegul său la care ajunsese dosarul penal. Doar că agentul de poliție l-a denunțat, iar această ultimă întâlnire a fost înregistrată audio-video, în baza mandatului de supraveghere tehnică emis de judecătorul de drepturi și libertăți. Cazul a ajuns în atenția procurorilor, care l-au trimis în fața instanței de judecată.

Botoşăneanul a fost condamant iniţial la închisoare cu suspendare 

Inițial, botoșăneanul a uzat de dreptul la tăcere, dar când s-a văzut în instanță el a recunoscut totul și a cerut judecarea în formă simplificată. Procesul s-a judecat la Tribunalul Botoșani, iar după administrarea probatoriului instanța l-a găsit vinovat. Ba mai mult, l-a condamnat la închisoare cu executare.

„În ceea ce privește modalitatea de individualizare a executării pedepsei aplicate, având în vedere că inculpatul nu este la primul contact cu legea penală și a suferit condamnări anterioare pentru infracțiuni săvârșite în străinătate, dintre care ultima la pedeapsa de 2 ani cu suspendarea parțială a pedepsei pe o perioadă de 1 an (hotărârea de condamnare rămânând definitivă la data de 04.10.2017), săvârșind prezenta faptă pe parcursul termenului de supraveghere stabilit de instanța străină, instanța apreciază că scopul pedepsei nu poate fi atins prin suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în condițiile art. 91 și urm. Cod penal astfel cum a solicitat apărătorul inculpatului, ci prin executarea pedepsei în regim de detenție, inculpatul neprezentând suficiente garanții că nu va mai comite alte infracțiuni și că aplicarea pedepsei este suficientă, fără executarea acesteia”, au arătat judecătorii Tribunalului.

Botoșăneanul a făcut însă apel și a avut câștiga de cauză, magistrații suceveni dispunând suspendarea executării pedepsei.

 

Deja ai votat!
se încarcă...