Campanie umanitară organizată de doi tineri din Darabani

Vasile Postolachi, profesor de religie, și Andrei Nenișcă, un antreprenor din Darabani,

 

au pus în aplicare o iniţiativă pe care au avut-o amândoi, aceea de ajuta oamenii nevoiași. Astfel, aceștia au pornit campania umanitară „Masa Bucuriei”. Sloganul acestei acțiuni este „Dăruiește un meniu pentru un suflet nevoiaș și noi îl vom duce”.

Această acțiune  face parte dintr-o serie de activități dedicate sărbătorii Învierii şi presupune dăruirea unei mese calde, respectiv a câte două meniuri de persoană, dar și alimente persoanelor fără posibilități, bătrâni sau copii, din zonele Darabani, Bajura, Rediu, Rădăuți-Prut și Miorcani.

Profesorul de religie a menționat că această campanie a început în urmă cu două săptămâni, iar până în momentul de față 30 de bătrâni și zece copii au beneficiat de „Masa Bucuriei”.

Aceștia merg în fiecare vineri cu două meniuri, dar și alimente precum conserve, faină, ulei și le oferă persoanelor nevoiașe.

Motive de bucurie oferite persoanelor nevoiașe

Andrei Nenișcă a precizat că „este de mare ajutor această masă caldă, întrucât foarte multe persoane sunt bolnave, la pat, efectiv fizic nu pot să gătească, chiar dacă noi le oferim făină, ulei și altele. Astfel, această masă caldă le oferă un motiv de bucurie, ceea ce ne face să continuăm această acțiune”.

De asemenea, antreprenorul a mai spus că „bucuria copiilor sau a bătrânilor atunci când primesc diverse alimente, îi motivează să continue această campanie și după sărbătorile Pascale. Aceștia au nevoie și după această perioadă de alimente”.

Vasile Postolachi a precizat că „a rămas impresionat și le mulțumește atât oamenilor din comunitate, dar și din alte zone, inclusiv persoanelor din străinătate, de implicarea de care au dat dovadă, donând pentru această acțiune”.

Cei care vor să susțină acest proiect pot achita la restaurantul „Casa Andrei” contravaloarea unui meniu, care costa 15 lei. Totodată, pot face donații și în contul prof. Vasile Postolachi RO98BTRLRONCRT0269935701 (POSTOLACHI VASILE).

Deja ai votat!