Tânăra din Havârna, dată dispărută, a fost localizată în București

0
Cazul a fost soluționat după mediatizarea informațiilor

Tânăra din comuna Havârna, care a fost căutată cu poliția după ce nu a mai luat legătura cu familia timp de o lună, a reacționat imediat ce polițiștii au dat-o în consemn. Astfel, la scurt timp după mediatizarea cazului și după ce informația a ajuns pe principalele rețele de socializare, tânăra a postat un comentariu cum că „știrea este falsă”. Ulterior, și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au revenit cu o precizare anunțând că măsura privind darea în consemn a fost revocată. „Persoana a fost localizată pe raza municipiului București. Aceasta a declarat că nu a fost victima vreunei infracțiuni. Vă mulțumim pentru sprijin”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Andreea Petronela Botoșineanu, de 27 de ani, a fost dată în consemn în cursul zilei de astăzi, după ce tatăl ei, alertat că aceasta nu a mai dat niciun semn timp de o lună, a mers la poliție. Astfel, potrivit primelor informații, ea ar fi părăsit domiciliul în cursul lunii ianuarie, păstrând legătura telefonic cu membrii familiei până la data de 6 martie a.c., iar de atunci până în prezent nu a mai putut fi contactată. Îngrijorat că aceasta nu a mai dat niciun semn de viață, iar acasă mai avea și un copil lăsat în grija părinților, tatăl a anunțat autoritățile.

Dincolo de situația generată, cazul demonstrează încă o dată că mediatizarea unor dispariții ajută destul de mult în localizarea persoanelor căutate. Receptivi la ceea ce se întâmplă în jurul lor, botoșănenii distribuie informațiile pe rețelele de socializare, iar în acest mod cei căutați sunt mai ușor de găsit. Fie că observă singuri faptul că sunt căutați, fie că persoane din anturajul lor recepționează mesajele, ei sunt mai ușor de localizat, iar căutările declanșate de autorități au efect aproape imediat. Acest lucru este confirmat de cazurile înregistrate în ultima perioadă de IPJ Botoșani, în care mulți dintre cei dați în consemn la solicitarea rudelor au fost găsiți în urma reacțiilor de pe rețelele de socializare.

 

Deja ai votat!
se încarcă...