marți, mai 17, 2022
AcasăLocalContinuă telenovela cu CA-ul de la Eltrans. A fost convocată o nouă...

Continuă telenovela cu CA-ul de la Eltrans. A fost convocată o nouă şedinţă a Consiliului Municipal

După două şedinţe de Consiliu Municipal în care nu s-a reuşit deblocarea situaţiei de la Eltrans, societatea care nu are Consiliu de Administraţie din octombrie 2020, social democraţii mai fac o încercare de a-şi promova oamenii în această structură.

Primarul Cosmin Andrei a convocat o nouă şedinţă extraordinară. Aceasta va avea loc pe 14 aprilie, începând cu ora 13:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Practic, proiectul vizează numirea unor administratori provizorii pentru o perioadă de patru luni, care poate fi prelungită până la şase luni şi organizarea unei noi proceduri de selecţie a administratorilor, care să aibă un mandat de patru ani. Cel mai probabil, vor fi propuşi tot cei cinci administratori provizorii, respectiv Simion Drelciuc, Vasile Ciocan, Paula Berenţan, Cătălin Pădurariu şi Ana Florea. Aceştia au fost propuşi şi în şedinţa din 6 aprilie, însă proiectul a fost respins, fiind 11 voturi pentru şi un buletin de vot anulat.

Liberalii cer numirea candidaţilor selectaţi de expertul independent

Pe de altă parte, consilierii PNL şi PRO România susţin că trebuie numiţi cei cinci candidaţi care au susţinut selecţia organizată anul trecut de expertul independent Ewora Resurse Umane, respectiv Carmen Achiţei, Victor Ivănescu, Cristian Hriţcu, Serghi Cracană şi Adrian Poclid. Eltrans a plătit expertului independent care a organizat procedura de selecţie 18.000 de lei. Consilierii PNL şi PRO România sunt de părere că aleşii locali nu ar trebui să repete greşeala de la Urban Serv, societate unde nu s-a ţinut cont de rezultatul unei proceduri de selecţie şi au fost procese câştigate în instanţă de cei care s-au considerat nedreptăţiţi.

De cealaltă parte, social democraţii consideră că „viziunea administratorilor propuşi de expertul independent nu corespunde cu viziunea actuală a administraţiei publice„, adăugând că au fost probleme în derularea acelei selecţii.

Cel mai probabil, balanţa votului va fi înclinată de cei doi consilieri USR. Se pare că aceştia vor vota alături de social democraţi, în condiţiile în care Cătălin Pădurariu şi Ana Florea sunt propunerile USR pentru CA-ul de la Eltrans.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
51 %
0.5kmh
98 %
mar
23 °
mie
14 °
joi
19 °
vin
25 °
sâm
27 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil întreba lumea prea des ce e cu șantierul, de ce nu e gata. Și edilii au luat măsuri.

EDITORIAL

Săptămâna trecută s-au întâmplat niscaiva lucruri surprinzătoare. După amânări și amânări s-a dat decizia definitivă în Dosarul Colectiv, cu condamnări mai reduse decât cele...

GÂNDUL ZILEI

Mai interesant ar fi dacă atunci când dăruiești nu ai spune cât ci … din cât!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...