Continuă telenovela cu CA-ul de la Eltrans. A fost convocată o nouă şedinţă a Consiliului Municipal

0
Consilierii municipali au avut şase şedinţe la Casa Sindicatelor şi nu înţeleg de ce trebuie să revină la şedinţele online

După două şedinţe de Consiliu Municipal în care nu s-a reuşit deblocarea situaţiei de la Eltrans, societatea care nu are Consiliu de Administraţie din octombrie 2020, social democraţii mai fac o încercare de a-şi promova oamenii în această structură.

Primarul Cosmin Andrei a convocat o nouă şedinţă extraordinară. Aceasta va avea loc pe 14 aprilie, începând cu ora 13:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Practic, proiectul vizează numirea unor administratori provizorii pentru o perioadă de patru luni, care poate fi prelungită până la şase luni şi organizarea unei noi proceduri de selecţie a administratorilor, care să aibă un mandat de patru ani. Cel mai probabil, vor fi propuşi tot cei cinci administratori provizorii, respectiv Simion Drelciuc, Vasile Ciocan, Paula Berenţan, Cătălin Pădurariu şi Ana Florea. Aceştia au fost propuşi şi în şedinţa din 6 aprilie, însă proiectul a fost respins, fiind 11 voturi pentru şi un buletin de vot anulat.

Liberalii cer numirea candidaţilor selectaţi de expertul independent

Pe de altă parte, consilierii PNL şi PRO România susţin că trebuie numiţi cei cinci candidaţi care au susţinut selecţia organizată anul trecut de expertul independent Ewora Resurse Umane, respectiv Carmen Achiţei, Victor Ivănescu, Cristian Hriţcu, Serghi Cracană şi Adrian Poclid. Eltrans a plătit expertului independent care a organizat procedura de selecţie 18.000 de lei. Consilierii PNL şi PRO România sunt de părere că aleşii locali nu ar trebui să repete greşeala de la Urban Serv, societate unde nu s-a ţinut cont de rezultatul unei proceduri de selecţie şi au fost procese câştigate în instanţă de cei care s-au considerat nedreptăţiţi.

De cealaltă parte, social democraţii consideră că „viziunea administratorilor propuşi de expertul independent nu corespunde cu viziunea actuală a administraţiei publice„, adăugând că au fost probleme în derularea acelei selecţii.

Cel mai probabil, balanţa votului va fi înclinată de cei doi consilieri USR. Se pare că aceştia vor vota alături de social democraţi, în condiţiile în care Cătălin Pădurariu şi Ana Florea sunt propunerile USR pentru CA-ul de la Eltrans.

Deja ai votat!