Spectacol online la Teatrul „Vasilache”

Iubitorii de teatru pot viziona, începând de sâmbătă, 10 aprilie 2021, de la ora 11:00 și până duminică după amiază, pe YouTube (https://youtu.be/l4lHJ3jfYME) spectacolul „Trimiteţi moartea în vacanţă”. Spectacolul este realizat la Teatrul pentru Copii si Tineret „Vasilache” la Studioul de Teatru pentru Tineret, în cadrul programului „O șansă tinerilor actori”.

Scenariul este semnat de Claudiu Gălăţeanu şi Florin Iftode. Regia, efectele sonore si interpretarea sunt semnate de Florin Iftode, Claudiu Gălăţeanu, Laurențiu Vasilache şi Tudor Rotaru. Scenografia şi construcția păpușilor îi aparţine Ralucăi Deleanu.

„Poate părea ciudat ca un spectacol din repertoriul unui teatru pentru copii şi tineret să aibă ca personaj principal « Moartea », dar trebuie să ținem cont de faptul că oamenii au tendința să ridiculizeze lucrurile de care le este frică. De la începuturile lumii, « Moartea » nu a mai luat nici o pauză. Una dintre puţinele modalități de a o convinge să renunțe la meseria ei de zi cu zi, este folosirea mijloacelor artei animației. Astfel, singurul moment în care « Moartea » se hotărăște să ia o vacanţă este întârziat de un ultim caz care nu poate fi amânat. De aici se nasc o serie de întâmplări hazlii, care îndulcesc imaginea Morții, spune Claudiu Gălăţeanu.

Deja ai votat!