Piață pe roți adusă în centrul municipiului de Asociația Moldoovis

0

Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis a inaugurat, sâmbătă, 10 aprilie a.c., o piață mobilă pentru vânzarea produselor agro-alimentare tradiționale. Membrii asociației au cumpărat patru rulote, care vor fi puse la dispoziția producătorilor, cu titlu gratuit, pentru ca aceștia să-și poată valorifica direct mărfurile proaspete obținute în fermele proprii, de la produse lactate până la carne, fructe și legume.

Prima locație folosită de membrii asociației a fost în Piața Centrală din municipiul Botoșani, însă, reprezentanții Moldoovis spun că, în funcție de solicitările populației, „magazinul cu rulote” va fi mutat în alte cartiere, dar și în alte localități din județ.

„În primul şi primul rând, ne dorim promovarea produselor locale botoșănene, pentru că e vorba de noi. În al doilea rând, e un prim pas să fim cât mai aproape de cumpărători. Această inițiativă practic mi-am dorit-o încă din 2014. Am strâns bănuț cu bănuț de la membrii asociației și cumva s-a forțat nota, din cauza pandemiei, de a face pasul acesta. Aceste rulote sunt în beneficiul producătorului local și în avantajul cumpărătorului, pentru că doar așa putem să demonstrăm că produsele noastre sunt naturale”, a spus președintele Asociației Moldoovis, Ionică Nechifor.

Costul pentru realizarea acestui proiect s-a ridicat la aproape 28.000 de euro, însă organizatorii susțin că aceste costuri vor fi amortizate în timp, producătorii fiind stimulați în acest fel să-și vândă singuri produsele obținute. Prin urmare, există posibilitatea ca asociația să crească, pe parcursul următorilor ani, numărul unor astfel de spaţii de vânzare.

Rulotele beneficiază de instalații frigorifice, vitrine pentru expunerea produselor precum și de spații pentru depozitare, conform normelor sanitar-veterinare. Cei care vor putea beneficia de aceste rulote sunt doar producătorii care dețin calitate de membru Moldoovis. Conform proiectului, ei vor folosi gratuit rulotele, dar vor trebui să plătească valoarea energiei electrice consumată, apa, dar și taxa de amplasare.

 

Deja ai votat!