Un nou concurs pentru ocuparea funcţiei de director al Teatrului „Eminescu”

0
10

Astăzi 12 aprilie, municipalitatea botoşăneană a anunţat reluarea procedurii vizând desemnarea unui nou director al Teatrului „Mihai Eminescu”, în baza unui concurs de proiecte de management.

7 mai 2021 este data limită pentru depunerea proiectelor de management de către candidaţi, urmând ca pe 10 mai să aibă loc selecţia dosarelor. Proiectele de management vor fi analizate în perioada 11 – 24 mai, aceasta fiind prima etapă a concursului. În perioada 25 – 4 iunie, candidaţii vor susţine proiectele de management în cadrul unui interviu înregistrat video (etapa a doua a concursului). În termen de 24 de ore de la încheierea etapei a doua, candidaţii vor afla rezultatele.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, „candidaturile înregistrate la concursul a cărui procedură a fost reluată se consideră valide, dacă persoanele care au depus dosarele de concurs îşi exprimă în scris intenţia de a participa din nou la concurs, conform noului calendar, prin depunerea unei noi cereri de înscriere şi, după caz, a unui nou proiect de management„.

Primul concurs a fost anulat după retragerea unui membru din comisie

Primul concurs organizat pentru şefia Teatrului „Mihai Eminescu” a fost anulat din cauză că, pe 21 martie, cu o zi înainte de anunţarea rezultatelor evaluării dosarelor, actorul şi profesorul universitar Adrian Titieni a anunţat că se retrage din comisie „din proprie iniţiativă, din motive profesionale, independente de voinţa sa”. În condiţiile în care se retrăgea până pe 9 martie, putea fi numit un înlocuitor şi concursul continua.

Retragerea lui Adrian Titieni cu o zi înainte de anunţarea rezultatului evaluării a ridicat multe semne de întrebare și a venit în momentul în care devenea clar că acest concurs urma să aibă un câştigător. Proiectul Antonellei Cornici a fost notat cu 9,18, în timp ce al regizorului Alexandru Vasilache a primit 7,80. Practic, în urma interviului nu putea fi schimbată ierarhia şi Alexandru Vasilache, candidat susţinut public de consilierul municipal PSD Marius Rogojinschi, nu ar fi fost declarat câştigător.

La concursul anulat au participat doi candidaţi

La concursul care a fost anulat au participat Antonella Cornici şi Alexandru Vasilache.

Antonella Cornici este lector universitar doctor la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, la Facultatea de Teatru. Până în 2018 a fost, pe lângă cadru universitar, actor și regizor la teatrul ieșean „Vasile Alecsandri”. Activitatea acesteia este prodigioasă, ca actor, regizor și cercetător. A regizat peste 25 de piese în toată țara, patru chiar pe scena teatrului botoșănean. Ca actor sau regizor a jucat sau regizat piese de teatru la zeci de festivaluri naționale și internaționale.

Alexandru Vasilache este un artist din Republica Moldova, profesor la Academia de Muzică și Teatru din Chișinău, director general al Studioului „Moldova-Film” din Chișinău și, de mai bine de zece ani, regizor artistic al Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, unde a realizat mai multe spectacole, printre care „Bani din cer” și „Bocitoarele vesele”.

În bogata sa carieră, acesta a montat spectacole de teatru în Republica Moldova, dar și în România.

Deja ai votat!