Emoţii pentru directorii unităţilor de învăţământ

0

Directorii de şcoli şi licee trebuie să se pregătească de un concurs naţional. Acest concurs ar urma să fie organizat până la finele lunii august 2021. „Nu este deloc simplu pentru că avem examene naționale, avem Titularizare și Definitivat, avem foarte multe activități în calendarul acestui an școlar, avem și condiții ce impun restricții cu privire la organizarea concursurilor, dar chiar și așa, una dintre variantele pe care le luăm în calcul este organizarea unui examen național scris cu subiecte unice în prima săptămână din luna iulie, urmând ca după aceea, în etapa a doua, cei care vor fi reușit să treacă un plafon de minim nota 7, pentru că directorii de școli trebuie să fie într-adevăr cei mai buni, cei care își dovedesc abilitățile manageriale, la final de iulie, în ultima săptămână, ar putea fi organizată etapa a doua în care să participe doar cei care au promovat examenul scris național”, a anunţat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

În cazul în care acest concurs nu va putea fi susţinut în vară, din cauza crizei sanitare, va trebui organizat imediat după reluarea școlii, în septembrie 2021.

În ambele variante pot să vă garantez că acest concurs, care să privilegieze competența directorilor de școli, în detrimentul oricăror alte criterii, va fi organizat în acest an”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

În educaţia botoşăneană sunt 166 de directori şi directori adjuncţi. Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că, la această dată, în educaţia botoşăneană, mai sunt 17 directori şi şapte directori adjuncţi care şi-au câştigat funcţia prin concurs, ceilalţi fiind numiţi cu delegaţie. Mandatul celor 17 directori şi şapte directori adjuncţi se încheie pe 31 august 2021. Tot pe 31 august îşi încheie activitatea şi directorii numiţi cu delegaţie pentru anul şcolar 2020 – 2021.

Deja ai votat!