Strigăt de ajutor pentru o copilă cu chip de înger

0

Vlad Plăcintă, salvatorul atâtor persoane, preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă”, a făcut în urmă cu câteva zile un apel de suflet. Acesta s-a adresat tuturor persoanelor care cred în puterea faptelor bune să o ajute pe o copilă, lovită crunt de soartă. Cosmina Bălăşescu este verişoara lui Vlad Plăcintă şi are o formă agresivă de cancer.

Cosmina Bălășescu a crezut că a făcut un abces, căci avea o umflătură la o măsea ce îi sângera în mod repetat. Ar fi fost o adevărată minune să fie doar atât, se gândește cu durere în suflet. Din păcate, <abcesul> era o tumoră canceroasă. Fata a fost trimisă de urgență la Spitalul de Copii din Botoșani, iar acolo i-a fost extirpată și a primit și diagnosticul. 28 ianuarie a rămas astfel în viața familiei Bălășescu drept o zi de tristă amintire, de durere ce nu poate fi exprimată în cuvinte, o zi pe care ar șterge-o cu desăvârșire din calendar…

rinții au sperat că poate situația nu e chiar atât de gravă și au cerut mai multe opinii. Din nefericire, atât specialiștii din București și Timișoara, dar și cei din America le-au confirmat cumplitul verdict: Cosmina are o formă agresivă de cancer”, a povestit Vlad Plăcintă.

Fata a fost sfătuită să plece la tratament în străinătate

Cosmina a început chimioterapia. Având în vedere limitările sistemului sanitar de stat, fata a fost sfătuită să se trateze în străinătate.

După nenumărate nopți nedormite și lacrimi care nu mai contenesc să curgă pe obrajii lor, Cătălina și Vasile Bălăşescu s-au interesat la mai multe clinici și au primit un răspuns din Turcia. Medicii din Istanbul o pot ajuta pe Cosmina, însă familia trebuie să dispună de o sumă enormă: 94.650 de euro – o altă lovitură a sorții, având în vedere că singurul întreținător este tatăl, care lucrează în Italia ca grădinar.

În toată disperarea și tumultul neîncetat care le-a cuprins sufletele, acești oameni speră că nu urmează un sfârșit, ci doar un moment de cotitură din care vor ieși mai uniți, mai recunoscători pentru viață, mai puternici. Însă nu pot reuși singuri, ci au nevoie de ajutorul nostru.

Împreună, prin orice donație făcută în conturile Asociației <Salvează o inimă>, îi putem oferi Cosminei o nouă șansă la viață, un alt început, un viitor. Cancerul nu trece de la sine, iar tratamentele care oferă speranțe reale nu sunt nici gratuite, nici ieftine. Numai prin solidaritatea noastră această copilă poate scăpa din ghearele morții, din cumplita maladie care a luat deja dintre noi prea mulți copii și tineri. Salvează o inimă prin donația ta!”, a mai spus Vlad Plăcintă.

Cosmina este acum în operaţie

Pe 9 aprilie, Cosmina a ajuns în Turcia şi a fost preluată de medici pentru analize şi investigaţii. Astăzi, 16 aprilie, la această oră, ea se află în operaţie. Vlad Plăcintă îi roagă pe toţi să se roage pentru sănătatea ei şi să contribuie, fiecare după posibilităţi, pentru a o ajuta să se facă bine.

Ea a fost diagnosticată cu rabdomiosarcom embrionar şi a fost internată la clinica EMSEY HOSPITAL din Turcia.

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”

Cod de înregistrare fiscală:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoşani, cu specificaţia Cosmina Bălăşescu.

Deja ai votat!