Contract semnat pentru două sectoare din drumul strategic (video)

Conducerea Consiliului Județean (CJ) și reprezentanții societăților de construcții care au câștigat licitațiile pe cele două tronsoane din drumul strategic au semnat astăzi contractele în vederea declanșării lucrărilor de modernizare.

La eveniment au participat și membrii comisiei de implementare, dar și primarii unor localități străbătute de drumul strategic.

Drumul strategic a fost împărţit în trei loturi pentru efectuarea lucrărilor de modernizare. În ceea ce priveşte lotul II, Răuseni – Todireni – Albeşti – Truşeşti – Dângeni – Hăneşti, rezultatul licitaţiei pentru realizarea lucrărilor a fost contestat. Acest tronson fusese câştigat de o asociere al cărei lider este Cornell”s Floor SRL, împreună cu cei de la Construct Com, Test Prima SRL Suceava și Autotehnorom Suceava, doar că cei clasați inițial pe locul III, asocierea Mavgo Holding Bacău – Aqua Parc Neamț – Hydrostoy AD Bulgaria, au contestat procedura. Prin urmare, cel puțin pentru o perioadă, lucrările pe acest tronson vor întârzia.

Pentru celelalte două loturi, I și III, termenul de depunere a contestațiilor a expirat. Lotul I, care are o lungime de 29,212 kilometri Șipote – Rediu – Răuseni – Călăraşi, va fi modernizat de o asociere de firme din judeţul Neamţ, Danlin XXL și Dragoș Invest, care va executa lucrarea pentru 94,4 milioane de lei fără TVA.

La fel, lotul III, care are o lungime de 25,859 kilometri și asigură legătura între localităţile Blândeşti – Cerchejeni – Suliţa – Cheleş – Lunca – Cerneşti – Todireni, va fi asfaltat de o asociere de două firme din judeţul Bistriţa Năsăud, respectiv Dimex 2000 Company și Frasinul, care a licitat suma de 86,29 milioane de lei.

Conducerea CJ speră ca după Paşte să semneze ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, iar termenul maximal este decembrie 2023.

Deja ai votat!