Expoziţie online organizată cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” organizează, în perioada 1 – 10 mai 2021, expoziția  ”Suflet de copil în lumina Învierii”. Aceasta este coordonată de Parohia ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” Ionășeni și este organizată de Filiala nr. 2 Grivița a bibliotecii, în parteneriat cu Liceul ”Demostene Botez” Trușești, Școala Gimnazială nr. 1 Durnești și Parohia Durnești.

Evenimentul va avea loc în mediul online, pe site-ul și pagina de Facebook a Bibliotecii Județene. Expoziţia grupează desene și ouă încondeiate cu motive pascale, creații ale elevilor de la unitățile de învățământ amintite.

„Scopul acestui proiect educațional are în vedere promovarea valorilor moral – creștine în rândul elevilor și dezvoltarea imaginației și creativității. Elevii au încercat sa descifreze tehnica încondeierii ouălor și să realizeze diverse desene care să surprindă cea mai importantă sărbătoare a creștinilor de pretutindeni. De asemenea, copiii au prezentat colaje cu fotografii pentru popularizarea tradițiilor și obiceiurilor prilejuite de Sărbătoarea Sfintelor Paști, ca schimb de experiența cu alte scoli și parohii”, au declarat reprezentanții Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”.

Deja ai votat!