sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTStagii de practică pentru elevii de la liceul "Dimitrie Cantemir", Darabani

Stagii de practică pentru elevii de la liceul „Dimitrie Cantemir”, Darabani

Elevii liceului „Dimitrie Cantemir” Darabani vor beneficia de stagii de practică prin programul Erasmus+ “Noi oportunități de învățare și formare profesională”, în orașele Granada, Spania și Barcelos, Portugalia.

Mirela Străjeriu, profesor de limba engleză a liceului „Dimitrie Cantemir”, dar și responsabil de proiect, a precizat că „în perioada 10-28 mai 30 de elevi din clasa a XI-a de la profile tehnologice cum ar fi Mecanică și Textile, vor participa la aceste stagii de practică, iar aceștia vor fi însoțiți de patru profesori din cadrul liceului”.

Elevii din Darabani vor beneficia de stagii de pregătire practică în companii europene și își vor dezvolta cunoștințele, abilitățile si competențele profesionale generale și specifice timp de 3 săptămâni.

Proiect pentru motivarea elevilor

De asemenea, proiectul își propune ca la finalul participării elevilor aceștia să fie mai motivați, prestigiul liceului va crește, și încheierea de parteneriate.

Totodată, proiectul are ca obiectiv conștientizarea de către elevi, cadre didactice, părinți și factori economici a importanței mobilităților în formarea inițială a tinerilor prin informațiile primite prin diseminarea rezultatelor proiectului.

Scopul acestui proiect este să crească calitatea procesului de formare profesională inițială a elevilor de la profilele tehnologice, Mecanică, Industrie alimentară și Industrie textilă.

Acest aspect se va realiza prin asigurarea unor șanse egale la educație pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare ale elevilor în vederea finalizării studiilor și facilitarea acestora pe piața muncii prin desfășurarea de activități practice în cadrul companiilor de profil din Spania și Portugalia și folosirea competențelor dobândite pentru reorganizarea activității practice în cadrul stagiilor de practică în cadrul școlii.

„A doua mobilitate se va desfășura în perioada 14 iunie-2 iulie 2021 în localitatea Barcelos, Portugalia. La aceasta vor participa 16 elevi din clasa a X-a, liceu tehnologic de la profilul Industrie alimentară și vor fi însoțiți de doi profesori ai liceului „Dimitrie Cantemir” Darabani”, a menționat Mirela Străjeriu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.2 ° C
15.6 °
13.6 °
49 %
0.5kmh
100 %
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
6 °
mar
13 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...