Sărbători petrecute în spital de sute de botoşăneni

Aproape 500 de botoşăneni vor petrece Paştele în spital. Pacienţii internaţi în aceste zile la Spitalul Judeţean de Urgenta „Mavromati” Botoşani vor avea parte, însă, de un meniu special cu prilejul Sărbătorilor Pascale.

Meniul este adaptat patologiilor pentru care sunt internaţi, însă nu vor lipsi pasca şi cozonacul, oul roșu şi friptura. „Este preconizat un număr de circa 500 de pacienţi care vor petrece ziua de Paști în secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) şi aproximativ acelaşi număr de pacienţi şi pentru zilele următoare. Pentru toţi aceştia se pregăteşte meniu de sărbătoare. Încercăm să le facem pacienţilor o bucurie cu ocazia acestei sărbători când sunt departe de familie. Dorim să simtă bucuria acestor zile deosebite si să se însănătoşească cât mai grabnic”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al SJU Botoşani.

Astfel, în dimineața de Paști pacienţii care nu au afecţiuni care să necesite regim alimentar special, vor primi caşcaval, şuncă, măsline și ouă roşii, dar şi pască cu brânză de vaci.
La masa de prânz pacienţii care nu trebuie să ţină o dietă specială vor servi ciorbă a la grec, piure de cartofi cu ostropel din pulpă de porc, salată de sfeclă roşie, iar ca desert nu vor lipsi merele proaspete.

În a doua zi de Paști va fi servit tot un meniu special, care va include şi cozonac la micul dejun, iar la masa de prânz şi la cină vor servi un meniu adecvat care să le aducă bucuria acestei sărbători.

Deja ai votat!