Campania umanitară inițiată de cei doi tineri din Darabani s-a extins și peste Prut

Campania umanitară inițiată de Vasile Postolachi, profesor de religie, și Andrei Nenișcă, antreprenor din Darabani, „Masa Bucuriei”, s-a extins și în satele de peste Prut. Astfel, peste 120 de persoane fără posibilități materiale din Lipcani, Orhei și Ucraina, au beneficiat de o masă caldă sau alimente.

Vasile Postolachi a menționat că acest lucru a fost realizabil datorită colaboratorilor de acolo. Mai exact, au fost trimise sume de bani preotului din Orhei și cadrelor didactice din acea zonă, iar aceștia au pregătit și împărțit celor mai puțini norocoși.

În ceea ce privește distribuirea alimentelor celor din Rediu, Rădauți-Prut, Miorcani, Bajura și Păltiniș, cei doi tineri au adus bucurii pe chipurile a 71 de persoane chiar în Sâmbăta Mare. Pachetele conțin 70 de meniuri calde, respectiv, 70 porții de sarmale și 70 porții de friptura, 70 de batoane de salam , 70 de bucăți de drob, 55 cozonaci, 35 pâini, 26 păscuţe, 105 ciocolate, șase baxuri de suc, un bax banane dar și hăinuțe noi și jucării pentru șapte copilași.

Campania umanitară continuă și după Paști

Cei doi tineri subliniază faptul că această campanie umanitară va continua și după Sărbătorile Pascale.

„Atât eu cât și bunul meu prieten și colaborator Andrei Nenișcă vă mulțumim din inimă tuturor celor care ați făcut posibilă această acțiune și în această săptămână. Mulțumesc și colaboratorilor mei dragi de peste Prut care ne-au ajutat sa ajungem și în satele de acolo și să bucurăm suflete încercate și de acolo. A fost o zi obositoare dar cu o oboseală plină de bucuria de a bucura oameni, datorită generozității voastre, iar eu cu Andrei, prin mila lui Dumnezeu, vom merge mai departe cu acțiunea și după Paști!”, a precizat profesorul de religie.

Cei doi tineri din Darabani au pus în aplicare o iniţiativă pe care au avut-o amândoi, aceea de ajuta oamenii nevoiași. Astfel, aceștia au pornit campania umanitară „Masa Bucuriei”. Sloganul acestei acțiuni este „Dăruiește un meniu pentru un suflet nevoiaș și noi îl vom duce”. Campania a început la sfârșitul lunii martie, iar până în prezent 500 de persoane au beneficiat de această Masă a Bucuriei.

Vasile Postolachi și Andrei Nenișcă merg în fiecare vineri cu două meniuri, dar și alimente precum conserve, faină, ulei și le oferă persoanelor nevoiașe.

Cei care vor să susțină în continuare acest proiect pot achita la restaurantul „Casa Andrei” contravaloarea unui meniu, care costa 15 lei. Totodată, pot face donații și în contul prof. Vasile Postolachi RO98BTRLRONCRT0269935701 (POSTOLACHI VASILE).

Deja ai votat!