Ada Macovei – „E timpul să ascultăm sufletele, ca să putem liniști mintea”

Ada Macovei a anunţat că se va adresa instanţei, dacă proiectul vizând majorarea cuantumului burselor elevilor nu va fi pus în dezbaterea deliberativului local

Astăzi, 10 mai, elevii şi cadrele didactice botoşănene îşi reiau activitatea în şcoli. Cu acest prilej, Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct, a transmis un mesaj. „Urmărind reacțiile la această știre, am constatat că cel mai mult se bucură părinții și profesorii, în această ordine, iar elevii, puțin sau deloc. Nu cred că e vorba doar despre obișnuința anonimatului din spatele profilului afișat pe platformă, ci mai mult, de temerile elevilor de a dezvălui transformările prin care au trecut în această perioadă extrem de dificilă. Și noi ne-am schimbat, am fost bolnavi sau poate doar speriați, unii dintre noi am trecut prin pierderi dureroase și ireparabile…

E timpul să ne vindecăm împreună și să revenim la normalitate, atât cât putem, fiecare dintre noi. E timpul să reflectăm profund la transformările prin care am trecut și să ne susținem, prin crearea de noi legături interumane. E timpul să ascultăm sufletele, ca să putem liniști mintea. E timpul să ne concentrăm pe recuperarea decalajelor emoționale și educaționale”, a scris oficialul pe o reţea de socializare.

„Caietele mai pot să aștepte, lucrările de control, la fel!”

În continuare, Ada Macovei s-a adresat cadrelor didactice şi elevilor. „E timpul să vă rog… Vă rog, stimați colegi, să fiți buni și înțelegători, să faceți evaluarea fiecărei situații, în paralel cu evaluarea cunoștințelor. Caietele mai pot să aștepte, lucrările de control, la fel! Elevii noștri au nevoie să se simtă confortabil, la școală, după atâta vreme. Vă rog să aveți răbdare cu elevii și sunt sigură că rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.

Vă rog, dragi elevi, să aveți încredere în voi, să fiți optimiști și să vă străduiți să vă atingeți obiectivele. Sunteți infinit mai mult decât o sumă de note! Sunteți frumoși, tineri, puternici și veți reuși să vă păstrați tonusul, prieteniile și chiar mediile bune, dacă veți dori asta. Nu sunteți singuri pe lume!”, a mai transmis Ada Macovei.

Deja ai votat!