vineri, martie 29, 2024
AcasăPrima PaginăCaz înfiorător petrecut în județ. Un bărbat și-a abuzat sexual fiicele vitrege

Caz înfiorător petrecut în județ. Un bărbat și-a abuzat sexual fiicele vitrege

Un bărbat din municipiul Dorohoi, care și-a abuzat timp de aproape doi ani fiicele vitrege, a fost reținut miercuri, pe 12 mai a.c., de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale. În vârstă de 48 de ani, bărbatul a fost acuzat de viol în formă continuată și agresiune sexuală în formă continuată.

Faptele abominabile s-ar fi petrecut în comuna Văculești și au ieșit la iveală la sfârșitul lunii martie a.c., când prin sat deja circulau o serie de zvonuri. Pentru a pune ancheta pe o pistă falsă, bărbatul a recurs la o strategie aproape de neînchipuit. Pe 29 martie 2021, el a mers la poliție și a povestit că fiica sa vitregă, în vârstă de 12 ani, ar fi fost violată de o persoană necunoscută din localitatea de domiciliu. Polițiștii au declanșat imediat cercetările, minora a fost examinată medico-legal, iar expertiza a confirmat agresiunea, însă unele informații din anchetă nu se legau.

Doar că investigațiile au scos la iveală o poveste cumplită, aproape de neimaginat. În trecut, fata cea mare fusese abuzată sexual și ea de tatăl ei natural. Ulterior, acesta s-a spânzurat, iar mama fetelor a ajuns să trăiască în concubinaj cu dorohoianul, care s-a gândit să profite și el de minore. Lucru pe care l-a și făcut. Doar că între timp, fata cea mare a fugit de acasă, găsindu-și un prieten, iar acum, când lucrurile din familie începeau să transpire, dorohoianul a decis să arunce vina pe prietenul fetei, determinându-le și pe fiice să mintă și în fața anchetatorilor. Cum informațiile nu se legau, polițiștii au decis să folosească întreg arsenalul de mijloace care le stătea la îndemână pentru a afla ce s-a întâmplat și pentru a dovedi faptele. Cercetările au fost extinse și s-a solicitat sprijinul mai multor structuri. Așa s-a ajuns inclusiv la plasarea unor mijloace tehnice de supraveghere a discuțiilor în mediul ambiental, iar după administrarea probelor, anchetatorii au ajuns la concluzia că abuzatorul era de fapt chiar bărbatul care reclamase agresiunea sexuală.

Copii preluați de DGASPC

Prin urmare, fata și sora ei mai mare în vârstă de 15 ani au fost luate din familie și predate în grija celor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, iar investigațiile au continuat. Ulterior, fetele au acceptat să colaboreze cu anchetatorii și au povestit la rândul lor cum au stat lucrurile.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în perioada 2019 – martie 2021, ar fi întreținut raporturi sexuale și le-ar fi atins în zonele intime pe fiicele sale vitrege, cu care locuia împreună”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Reținut în cursul zilei de miercuri, 12 mai, bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, iar astăzi a fost prezentat în fața magistraților de la Judecătoria Dorohoi cu propunere de arestare preventivă. Când au văzut ororile, dar și probele adunate de polițiști, judecătorii nu au mai stat pe gânduri și au emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă valabil pentru 30 de zile.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11 ° C
11.1 °
8.2 °
61 %
1.8kmh
99 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...