Weekend cu spectacole la Teatrul Eminescu

Actorii Teatrului Eminescu vor pune în scenă, în acest weekend două spectacole deosebite. Astfel, sâmbătă, 22 mai, la ora 19.00 va fi pusă în scenă, la Casa Tineretului, piesa „Îmbătaţi de dragoste”, după  Pierre de Marivaux. Regia artistică şi muzica îi aparţin lui Alexandru  Vasilachi, scenografia lui Mihai Pastramagiu, coregrafia Victoriei Bucun, în timp ce asistent de regie este Sorin Ciofu.

Din distribuţie fac parte actorii Cezar Amitroaei, Petruţ Butuman, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Lidia  Uja şi Răzvan  Amitroaei.

„Un joc al dragostei, doar aparent inofensiv, pune o problemă cât se poate de serioasă și veche de când e lumea: într -o căsnicie, e mai importantă zestrea sau omul? Să fie adevărat că haina-l face pe om? Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite? Este loc, în sufletul atât de zbuciumat al omului, și pentru dragoste și pentru rațiune, sau dragostea -i oarbă și rațiunea rece precum gheața?  Încap – și dragostea și rațiunea – în același suflet?Îmbătați – vă de dragoste! Dar nu uitați de și următoarea etapă, cea a prieteniei și a prețuirii sincere!”, transmit reprezentanţii teatrului.

Duminică, Bani din cer

Duminică, 23 mai 2021, începând cu ora 19.00, la Casa Tineretului va fi pus în scenă spectacolul „Bani din cer”, de Ray Cooney. Regia artistică şi coloana sonoră îi aparţin lui Alexandru Vasilache, iar scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu.

Din distribuţie fac parte actorii Daniela Bucătaru, Sorin Ciofu, Ioan Crețescu, Gheorghe Frunză, Petronela Chiribuţă, Răzvan  Amitroaei, Vali Popa şi Petruț Butuman.

„Ray Cooney, autorul textului este, în primul rând, actor. El ştie ce înseamnă pentru un actor o situaţie foarte incitantă, explozivă. El ştie ce înseamnă replica. A scris un şir de piese ştiind toate cele spuse şi „Bani din cer” nu face excepţie de la „regulă”. Este o piesă scrisă pentru actori”, a declarat Alexandru Vasilache.

Pentru ambele spectacole biletele costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi , studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 sau   0735 779 821, program: 10.00 – 18.00, de marți până vineri; sâmbătă și duminică 16.00 – 19.00. De asemena acestea pot fi cumpărate şi online –  https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

Deja ai votat!