Tânăr în stare gravă după ce a încercat să aprindă focul în sobă (video)

Un tânăr a ajuns la urgenţe în stare gravă, după ce a încercat să aprindă focul.

Incidentul a avut loc în gospodăria familiei, din localitatea Copălău. Din cauza temperaturilor scăzute înregistrate într-una din nopțile din săptămâna trecută, unii botoşăneni care stau la case încă mai fac focul în sobe. Aşa s-a întâmplat şi în cazul unui tânăr de 26 de ani, care a încercat să grăbească procesul de aprindere stropind cu benzină dintr-un recipient de plastic. Flama puternică produsă de aprinderea bruscă a combustibilului, i-a cuprins, însă, bărbatului hainele şi faţa. Acesta a reuşit să stingă repede flăcările, iar ulterior a apelat serviciul 112.

O ambulanţă cu medic a SMURD a ajuns în scurt timp la faţa locului, tânărul primind primul ajutor după care a fost transportat la spital. „Pacientul a suferit arsuri de gradele II-III la nivelul feţei, gâtului şi membrelor superioare. A fost toaletat în serviciul UPU, după care internat pe secţia de reanimare a Spitalului Judeţean pentru tratament şi supraveghere”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Pompierii botoşăneni avertizează populaţia să fie în continuare atentă la astfel de situaţii, o clipă de neatenţie putându-se transforma într-o tragedie. „Pentru evitarea unui eveniment ca cel descris vă recomandăm să nu aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile precum benzină, gaz sau alte substanțe periculoase și să nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba”, a precizat ofiţerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

Deja ai votat!