Încă un vot în CL pentru blocurile de locuinţe sociale din ANL Cişmea

Blocurile de locuinţe sociale din cartierul ANL Cişmea, începute în anul 2016 şi nefinalizate, revin în atenţia consilierilor municipali. În şedinţa ordinară din 26 mai, aleşii locali vor dezbate şi proiectul vizând actualizarea indicatorilor tehnico economici pentru obiectivul de investiţii „Locuinţe sociale Aleea Constantin Iordăchescu”.

Contractul pentru cele şase blocuri, care includ 72 de apartamente (22 de garsoniere şi 50 de apartamente cu două camere) a fost semnat în martie 2016, cu firma Victor Construct. În decembrie 2018, constructorul a renunţat la contract invocând creşterea preţurilor la materiale şi în special la manoperă, dar şi acordarea eşalonată a sumelor aferente lucrărilor de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Lucrările erau atunci la un stadiu de aproximativ 53%. În 2018, municipalitatea a primit pentru acel obiectiv 2,9 milioane de lei, iar în 2017, suma alocată a fost de 2,7 milioane de lei.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 13 milioane de lei

Indicatorii tehnico-economici au mai fost aprobaţi în noiembrie 2020. Potrivit conducerii primăriei, la această dată, proiectantul general al obiectivului de investiţii a întocmit devizul general actualizat, acesta cuprinzând atât valorile decontate, cât şi valoarea estimată a restului de executat. Valoarea totală a investiţiei este de 13.670.448,41 de lei, din care construcţii plus montaj 11.801.849,58 de lei.

Municipalitatea va organiza o nouă licitaţie pentru finalizarea acelor blocuri. „Am făcut solicitare la Ministerul Dezvoltării pentru prelungirea contractului de finanţare. În momentul în care avem finanţarea, continuăm printr-o nouă licitaţie pentru restul de executat la cele 72 de apartamente”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, municipalitatea are înregistrate aproximativ 1.600 de cereri de locuinţe sociale. „Nu s-a construit nimic pentru a rezolva aceste solicitări”, a concluzionat edilul.

 

Deja ai votat!