Un spital şi mai multe cartiere afectate de o avarie a reţelei electrice

Maternitatea, dar şi cartierele din zona Bucovina, George Enescu, Mihail Kogălniceanu, Viilor, Nicolae Iorga, Stejari, au fost afectate de o avarie importantă la reţeaua electrică ce aparţine Delgaz.

Mai exact, potrivit reprezentanţilor furnizorului, joi după-amiază au avut loc mai multe incidente în reţeaua subterană care alimentează zonele respective. Un punct de transformare din zona Poliţiei Locale a fost afectat de un şoc, dar şi un cablu subteran, ceea ca a produs un şoc electric care a lăsat în beznă zonele respective. Maternitatea a fost cel mai puţin afectată, pentru că generatorul aflat în curtea unităţii a pornit imediat, dar reţeaua de calculatoare a picat câteva ore, iar mai multe prize s-au scurtcircuitat.

Din fericire, nu au fost incidente majore, iar modul de configurare a reţelei electrice a permis ca alimentarea cu electricitate a zonelor afectată să fie rapidă. „Regretăm incidentul şi le cerem scuze tuturor clienţilor pentru disconfortul creat. S-a intervenit pentru a se relua de urgenţă alimentarea în zonă, treptat, în maxim două ore”, a spus Sorin Munteanu, responsabil Mass-Media Regiunea Est din partea Delgaz Grid.

Deja ai votat!