Mii de botoșăneni s-au angajat prin AJOFM Botoșani

Peste 2.000 de botoșăneni și-au găsit locuri de muncă, din ianuarie și până luna trecută, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Sunt cifrele oficiale anunțate de reprezentanții instituției, care au precizat că din cele 2.646 de  persoane care au fost încadrate în muncă, 1.973 au fost femei.

Cei mai mulți botoșăneni care au reușit să se angajeze, 1.171, au peste 45 de ani, 405 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 350 au între 25 și 35 de ani, iar 720 sunt tineri sub 25 de ani, dintre care 720 tineri NEETs.

Mai multe angajări în rândul persoanelor cu studii liceale

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.206 provin din mediul urban, iar 1.440 persoane sunt din mediul rural. În schimb, din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale, respectiv 880 persoane (33,26%), urmate de cele cu
învățământ profesional 618 persoane(23,36%). Numărul celor cu învățământ gimnazial este de 355 persoane, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 194 persoane.

„Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, 1.023 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, au arătat reprezentanții AJOFM Botoșani.

Asistenţă pentru găsirea unui loc de muncă

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă beneficiază de pachete personalizate de măsuri active. Astfel, în perioada ianuarie-aprilie 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3.892 persoane.

 

Deja ai votat!