Moarte în şanţ după ce a refuzat ambulanţa

O femeie din judeţ a fost găsită fără suflare în şanţ la doar câteva ore după ce a refuzat ambulanţa pentru a o transporta la spital.

Incidentul a avut loc marţi seară, când femeia a fost găsită fără suflare de câţiva vecini. În vârstă de 46 de ani, din Draxini, aceasta a avut şansa, poate, de a fi salvată, însă pur şi simplu a refuzat. După ce a consumat alcool încă de la primele ore ale dimineţii, femeia a început să se simtă rău, iar o vecină a solicitat o ambulanţă. După ce cadrele medicale au ajuns în Draxini şi i-au acordat îngrijiri medicale, aceasta a refuzat transportul la spital.
Potrivit legii, personalul medical nu o putea lua cu forţa, atâta timp cât refuza să meargă la spital şi nici poliţia nu putea interveni, pentru că nu reprezenta un pericol pentru ordinea publică. Câteva ore mai târziu, alţi vecini, au găsit-o căzută într-un şanţ pe marginea drumului. De această dată, nu s-a mai putut face nimic pentru ea. „La faţa locului a fost trimis un echipaj cu medic, însă din păcate pacienta era în stop cardio-respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare, nu au mai putut fi restabilite funcţiile vitale, fiind declarat decesul”, a precizat medicul Bogdan Ursu, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor, la faţa locului ajungând un echipaj de criminalişti. Trupul femeii a fost preluat de medicii legişti. „A fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă. A fost dispusă efectuarea unei autopsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!