DSP cere bani pentru reabilitarea fostului sediu

Reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică (DSP) au decis să solicite ajutorul noului ministru al Sănătăţii pentru a renova una dintre clădirile emblematice din municipiul Botoşani.

Demersurile au fost făcute de actualul director al DSP, care doreşte ca fostul sediu al instituţiei, aflat pe strada Marchian să fie reabilitat. Aceasta a decis să solicite o audienţă la ministrul Ioana Mihăilă. „Am făcut demersurile necesare către Ministerul Sănătății de anul trecut pentru a obține finanțare pentru reabilitarea acestei clădiri. Acum am decis să merg personal pentru a încerca să obţinem o sumă de bani măcar pentru a porni lucrările de consolidare a acestei clădiri. Ar fi mare păcat, este o clădire foarte importantă şi frumoasă, iar instituţia noastră ar avea nevoie de spaţiul suplimentar”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, director al DSP Botoșani.

Clădirea este într-o stare avansată de degradare, iar riscul prăbuşirii unor elemente de tencuială atât în interior, cât şi în exterior este tot mai mare.

Sediul DSP de pe strada Marchian a fost abandonat în urmă cu aproape zece ani, timp în care clădirea nu a mai fost întreţinută sau îngrijită deloc.

Deja ai votat!