Casa de Sănătate are director cu acte în regulă

Actualul director general interimar al CAS Botoşani, Alina Mustiaţă, va ocupa funcţia şi în următorii ani. Asta după ce a promovat concursul organizat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). După ieşirea la pensie a preşedintei Carmen Nicolau, la şefia instituţiei a fost numită cu titlu de interimar Alina Mustiaţă. Fosta directoare executivă pe relaţii contractuale nici nu s-a înscris la primul concurs organizat la nivel naţional pentru şefii tuturor CAS din ţară. La a doua strigare, însă, interimara CAS a decis să îşi depună candidatura, iar rezultatul publicat joi de examinatori au dat-o ca fiind viitorul director al CAS.

Potrivit declaraţiei de avere, Alina Mustiaţă a câştigat puţin peste 100.000 în ultimul an, de pe urma indemnizatiei de crestere a copilului, iar in urmă cu doi ani a menţionat ca venituri suma de 123.000 de lei de la CAS în declaraţia de avere director executiv relatii contractuale

Două candidate au rămas în cursă după proba scrisă

La cel de-al doilea cincurs organizat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au participat patru candidate, însă doar două au precut de proba scrisă.

Astfel, pentru funcția de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani s-au înscris patru doamne, respectiv consilierul județean Mirela Saucă, cea mai apropiată de a lua examenul prima dată, fostul director al Spitalului de Pneumoftiziologie, Cristina Bahrin, directorul economic al CAS Botoșani, Veronica Andronachi și Alina Mustiață, directorul general interimar al instituției. Primele trei au mai participat și la primul concurs, însă toate au fost declarate respinse în urma susținerii probei scrise.

De această dată, au reușit să obțină o notă de minimum șapte două dintre candidate, Alina Mustiață, cu 74,25 puncte, și Veronica Andronachi, cu un punctaj de 71,50, ambele în prezent angajate ale CAS Botoşani. După a doua probă, cea a interviului, prima candidată s-a distanţat şi mai mult, punctajul final fiind de 149,25 la 143,5.

La primul concurs, toate cele trei candidate au picat la proba scrisă.

 

Deja ai votat!