spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTVieți luate de caniculă (video)

Vieți luate de caniculă (video)

Deşi a durat doar câteva zile, canicula a făcut ravagii printre botoşăneni. Două persoane au murit, iar alte trei au ajuns în stare gravă la spital. Unul dintre cazuri este cel al unei bătrâne de 90 de ani, care a ajuns la spital, vineri, din cauza deshidratării. Femeia a fost găsită aproape inconştientă la domiciliu de către membrii familiei. Aceasta a fost imediat transportată la spital cu o ambulanţă, medicii diagnosticând-o cu sindrom de deshidratare. Din păcate, starea ei a continuat să se agraveze, iar o zi mai târziu cadrele medicale de la spital au fost nevoite să constate decesul, după ce inima femeii a cedat.

Cu două zile mai devreme, miercuri seară, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Stăuceni, a ajuns la spital în stare critică. Acesta a fost găsit căzut pe câmp, unde era plecat la muncă, în stare de inconştienţă şi cu o temperatură foarte mare a corpului, după ce a stat sub razele soarelui câteva ore.

„A fost vorba despre un pacient în stare critică. A ajuns în serviciul UPU cu o temperatură de 43 de Grade. După mai bine de două ore de împachetări cu gheaţă avea 41. A fost internat pe reanimare, cu şoc cardiogen, dar, din păcate, a fost înregistrat decesul după 48 de ore de la internare”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Bărbați transportați la spital în stare gravă

Tot vineri au ajuns la Urgenţe alţi doi bărbaţi. Unul, de 42 de ani, din Tulbureni, iar celălalt de 89 de ani, din Dângeni. Bărbatul de 42 de ani avea o grădină în marginea oraşului şi a plecat de dimineaţă să lucreze pământul. Cum spre seară nu mai dădea niciun semn şi nu răspundea la telefon, o rudă a mers să îl caute, găsindu-l inconştient, căzut pe pământ, în bătaia soarelui. O ambulanţă l-a preluat de la fața locului şi l-a transportat la Urgenţe. „Pacientul era în stare foarte gravă, cu tensiune scăzută, iar temperatura indicată pe termometru era de 41 de Grade”, a spus un ambulanţier din cadrul SJA Botoşani.

Cel de-al doilea bărbat, de 89 de ani, a fost găsit pe câmp, cu arsuri solare de gradele II-III, în comă profundă. Acesta a fost transportat cu o ambulanţă la spital, fiind internat direct pe secţia de reanimare, cu suspiciune de accident vascular.

Tot cu accident vascular a ajuns la spital şi un bărbat de 58 de ani, din Dorohoi. Acesta a fost găsit căzut în stradă, la mijlocul amiezii, fiind dus imediat cu o ambulanţă la Spitalul Dorohoi. După ce a fost examinat, bărbatul a fost diagnosticat cu tensiune intracraniană, cauzată de un posibil accident vascular pe fondul expunerii la soare. Din acest motiv, bărbatul a fost direcţionat către Spitalul de Neurochirurgie Iaşi.

Insolația este cauzată de expunerea prelungită la temperaturi ridicate

Hipertermia sau insolația, este cauzată de expunerea prelungită la temperaturi ridicate sau de activitatea fizică ce a fost desfăşurată pe vreme caldă. Se consideră că o persoană suferă de insolaţie atunci când temperatura corpului atinge 40 grade Celsius sau chiar mai mult. Umiditatea ridicată, anumite probleme de sănătate şi utilizarea unor medicamente cresc riscul apariţiei insolaţiei. Aceasta poate afecta atât adulţii, cât şi copiii.
Insolaţia este consecinţa agravării manifestărilor căldurii.

Când corpul se supraîncălzeşte, într-o primă etapă se dezvoltă crampele de căldură. În cazul în care corpul nu este răcit, progresia simptomelor va continua cu transpiraţia abundentă, greaţă, ameţeli şi senzaţie de leşin.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...