Hoţi de peşte condamnaţi de magistraţi

Trei botoșăneni care s-au dus să fure pește dintr-un iaz din județul Iași au fost dați pe mâna judecătorilor. Doi dintre ei au fost condamnați cu suspendare, iar în cazul celui de-al treilea procesul va continua. Protagoniștii întâmplării, Gheorghe Murariu, Petru Arpinte şi Dumitru Aramă, din comunele Copălău şi Prăjeni, au mers în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie a.c. cu un Volkswagen Tiguan, pe malul iazului din comuna Deleni (județul Iași), după care au montat plase în apă și au reușit să prindă aproximativ 150 kg de novac şi caras, în valoare estimată de 5.000 de lei.

Prinși cu barca plină de pește de paznicul iazului, care venise însoțit și de un polițist, doi dintre braconieri au reușit să ajungă cu ambarcațiunea la mal, după care au coborât pe uscat și au luat-o la sănătoasa, doar că au fost ajunși din urmă de polițist. Încercând să scape, Petru Arpinte l-a lovit pe agentul de poliție, care, în încercarea de a-l imobiliza, l-a lovit și el.

Doi dintre protagonişti aveau antecedente penale 

Reținuți și arestați preventiv, ei au fost trimiși în judecată, mai ales că doi dintre ei figurau cu antecedente penale. Acuzați de furt calificat în circumstanţe agravante şi ultraj, aceștia au decis să recunoască faptele pentru a scăpa de un proces lung, dar și cu o pedeapsă mai blândă. Astfel, Petru Arpinte a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, ca şi la plata unei amenzi penale de 1.800 lei, în timp ce Dumitru Aramă s-a ales cu o condamnare de 9 luni de închisoare cu suspendare şi plata unei amenzi penale similare.

În schimb, Gheorghe Murariu va fi judecat separat întrucât acesta nu a reușit să plătească prejudiciul, banii urmând să fie achitați societății care administra iazul.

Deja ai votat!