Inundaţie la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian”

Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” au fost inundate aseară, 30 iunie, din cauză că sistemul de canalizare a blocului nu a fost întreținut corespunzător de către asociația de locatari. Mai exact, o conductă înfundată la subsolul blocului a refulat, la etajul 1, deasupra Galeriilor de Artă. Din fericire, patrimoniul nu a fost afectat, însă, o parte din tavan a fost degradat.

Problema este, însă, una veche, aproape în fiecare an galeriile fiind afectate de astfel de situaţii. „A fost o problemă legată de sistemul de canalizare a blocului, care nu a fost întreținut în mod corespunzător de către proprietari, asociația, scara respectivă, și care ne-a inundat parterul pe care-l deținem. Patrimoniul nu a fost afectat, însă a fost degradat o parte din tavanul fals. Însă, exista pericolul să fie inundat inclusiv patrimoniul pe care îl deținem dacă s-ar fi scurs, de exemplu, apa pe pereți unde avem etalate o parte dintre tablouri. Colegii noștri, la 9 seara stăteau și strângeau apa care ajunsese până la ușile Galeriilor de Artă. Vom purta discuții cu asociația, proprietarii, care vor trebui să ne despăgubească pentru că avem și o asigurare pentru acel spațiu și probabil că ne vom adresa prin asigurator pentru despăgubiri”, a declarat Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Județean, Botoșani.

Acesta a mai precizat că soluția pentru această situație este ca asociația de proprietari să întrețină în mod corespunzător sistemul de canalizare. Am înțeles că se putea pune o supapă ca în cazul în care se înfundă, apa să nu refuleze în apartamentul de la etajul 1, cum s-a și întâmplat, și ulterior să se revere prin planșeu și în spațiul nostru”, a mai spus Aurel Melniciuc.

Deja ai votat!