Şosele invadate de beţivi

Situaţie incredibilă pe drumurile din judeţ. Astfel, deşi în ultima perioadă au loc tot mai multe accidente, iar unele dintre acestea se încheie tragic, cu familii îndoliate, unii şoferi dau în continuare dovadă de o indolenţă ieşită din comun. Este şi cazul a trei bărbaţi din judeţ care s-au urcat, ieri, la volan deşi consumaseră băuturi alcoolice. Unul dintre aceştia nu avea nici măcar permis de conducere.

Primul caz a fost înregistrat la Dorohoi, pe Bulevardul Victoriei din municipiu, unde polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 57 de ani, din aceeași localitate. Fiind testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al doilea caz a avut loc pe drumul comunal din localitatea Vârfu Câmpului, când polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din aceeași localitate. În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ultima situaţie s-a petrecut în localitatea Albești, unde polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din aceeași localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult de atât, acesta avea o alcoolemie de 0,32 mg/l în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 lei, conform O.U.G. 195/2002.

În primele două cazuri şoferii s.au ales cu dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului, în timp ce tânărul de 22 de ani este cercetat pentru conducere fără permis.

Deja ai votat!