Salarii majorate la societatea Modern Calor

Săptămâna va începe cu o veste bună pentru mulţi dintre angajaţii Modern Calor. După aprobarea bugetului societăţii în deliberativul local, conducerea unităţii a stabilit ca salariile personalului direct productiv să fie majorate. „Reprezentanţii sindicatului au propus o sumă fixă. La noi, în contractul colectiv de muncă, o clasă salarială este 40 de lei şi eu m-am gândit să fie patru clase, respectiv 160 de lei brut. Această majorare contează deoarece, crescând salariul, cresc şi sporurile care se raportează la salariul de bază. Un angajat ar urma să primească peste o sută de lei net în plus la salariu”, a explicat Bogdan Cătălin Varasciuc.

Modern Calor are la această dată 186 de salariaţi. „Trebuie să mă gândesc unde trag linia. Este importantă şi activitatea colegilor din dispecerat, deşi nu sunt personal direct productiv. Ei ţin legătura cu clienţii. Sunt şi nişte birouri tehnice, unde, din cinci posturi, doar două sunt ocupate, deci este un volum mai mare de muncă pentru unii colegi. Apreciez că 120 de salariaţi ai Modern Calor vor beneficia de această majorare”, a precizat directorul Modern Calor.

Totodată, oficialul ia în calcul şi unele diferenţieri în acordarea banilor în plus la salariu, în funcţie de natura activităţii fiecărui salariat.

Mâine, 12 iulie, oficialul va comunica decizia la Compartimentul personal, pentru a fi întocmite actele adiţionale la contractul de muncă. Cel mai probabil, majorarea salarială va intra în vigoare pe 15 iulie.

Anul trecut, la Modern Calor, cheltuielile cu personalul au totalizat 11.654.000 de lei, din care 10.852.000 de lei – cheltuieli salarii, 382.000 de lei – cheltuieli cu salariile directorilor şi indemnizaţiile membrilor Consiliului de Administraţie şi 235.000 de lei – cheltuieli asigurări sociale.

Deja ai votat!