Undă verde pentru o nouă creşă în cartierul ANL Cişmea

Primarul Cosmin Andrei a semnat astăzi, 13 iulie, autorizaţia de construire pentru o nouă creşă pentru educaţia timpurie antepreşcolară, care va fi ridicată în cartierul ANL Cişmea. Investiţia este solicitată de câţiva ani de către botoşănenii care locuiesc în acest cartier.

Investiţia va presupune un efort financiar de 4.140.795 de lei, bani europeni atrași printr-un proiect inițiat și promovat în cel de-al treilea mandat al primarului Cătălin Flutur. Contribuţia municipalităţii pentru acest proiect este de 2.681.141 de lei.

Creșa va fi ridicată lângă grădiniţa din ANL Cişmea, suprafața construită fiind de 822 de metri pătraţi. Această nouă creşă poate reprezenta o soluţie şi pentru părinţii care locuiesc în alte zone ale municipiului.

Municipalitatea botoşăneană mai are o creşă, pe Aleea Elie Radu, cu o capacitate de o sută de locuri. Această instituţie are în aşteptare zeci de solicitări de la părinţii care lucrează şi nu au cu cine să-şi lase copiii care sunt prea mici pentru a fi înscrişi la grădiniţă.

Deja ai votat!