Noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS intră la tranzacționare

Începând de vineri, 16 iulie, trei noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS, denominate în lei şi în euro, intră la tranzacţionare pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolurile bursiere R2207A, R2307A, R2307AE, potrivit agerpres.ro.

Ministerul de Finanţe a atras 614,5 milioane lei şi 59 milioane euro (valori însumând 905 milioane lei – 183,5 milioane euro) în cadrul ofertei publice de vânzare de titluri de stat Fidelis derulată în perioada 22 iunie – 12 iulie. Este a patra ofertă de titluri de stat derulată de Ministerul Finanţelor la bursă în aproape un an”, se arată într-un comunicat al BVB.

Sindicatul de intermediere al ofertei a fost format din BT Capital Partners (Lead Manager) & Banca Transilvania, BCR, BRD. Listarea titlurilor de stat este realizată cu sprijinul BT Capital Partners.

Titlurile de Stat sunt mai exact un instrument financiar prin care o persoană împrumută bani statului pentru o anumită perioadă de timp pentru ca acesta să-și poată desfășura activitatea. Drept „răsplată” pentru ajutorul oferit, statul va plăti o dobândă pentru acei bani.

Deja ai votat!