joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTMinisterul Finanțelor a atras de la populație peste 7 miliarde lei prin...

Ministerul Finanțelor a atras de la populație peste 7 miliarde lei prin emisiunile de titluri de stat

Peste 7 miliarde de lei a atras Ministerul Finanțelor de la populație prin intermediul celor patru oferte derulate pe Bursa de la Bucureşti în aproape un an. Mai exact, MF a atras 614,5 milioane de lei şi 59 milioane de euro prin trei emisiuni de titluri de stat pentru populaţie (FIDELIS) vândute pe piața de capital, a patra ofertă de titluri de stat derulată la bursă în aproape un an.

Începând de vineri, 16 iulie, trei noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS, denominate în lei şi în euro, au intrat la tranzacţionare pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolurile bursiere R2207A, R2307A, R2307AE. Acestea pot fi cumpărate sau vândute în mod transparent în orice moment prin intermediarii autorizați.

„Continuarea și în acest an a ofertelor în cadrul programului FIDELIS este o dovadă că Guvernul dorește să ofere populației alternative de economisire sigure prin instrumente guvernamentale. Programul FIDELIS este unul dintre programele de titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor și care este derulat prin piața de capital pentru a oferi investitorilor persoane fizice oportunități de investire și flexibilitate în administrarea disponibilităților pentru investiții”, a transmis prim-ministrul Florin Cîțu, ministru interimar al Finanțelor.

În cadrul celei de-a patra oferte, care s-a derulat în perioada 22 iunie – 12 iulie, românii au plasat aproape 5.900 de ordine de subscriere atât pentru titlurile de stat denominate în lei, cât şi pentru cele în euro. Oferta a cuprins titluri de stat în lei cu maturităţi de unu, respectiv doi ani, şi o emisiune în euro, cu scadența la doi ani.

Listarea titlurilor de stat este realizată cu sprijinul BT Capital Partners.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară. În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Titlurile de Stat sunt mai exact un instrument financiar prin care o persoană împrumută bani statului pentru o anumită perioadă de timp pentru ca acesta să-și poată desfășura activitatea. Drept „răsplată” pentru ajutorul oferit, statul va plăti o dobândă pentru acei bani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8 ° C
8.3 °
6.6 °
87 %
4.5kmh
69 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...