spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTConcurs important la Modern Calor

Concurs important la Modern Calor

La societatea de termoficare a fost declanşată procedura de recrutare și selecție de candidați pentru nominalizarea în vederea numirii unui director general, director economic şi director tehnic. Acest proces de recrutare și selecție se derulează în conformitate cu prevederile ordonanţei privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Cei care vor candida pentru cele trei funcţii trebuie să aibă studii superioare de lungă durată din domeniile economic, juridic sau tehnic (director general), economic (director economic), tehnic (director tehnic). La directorul tehnic, absolvirea Facultăţii de energetică reprezintă un avantaj.

Condiţii de concurs revizuite

Iniţial, se anunţase că toţi candidaţii nu trebuie să se afle în litigiu cu societatea. „Am analizat anunţul iniţial şi erau două aspecte care ridicau semne de întrebare. Am transmis Consiliului de Administraţie să analizeze dacă este oportun ca persoanele care vor candida pentru funcţia de director economic trebuie să fie expert contabil autorizat. Iar cel de al doilea aspect viza litigiile. Am considerat că această condiţie ar trebui nuanţată, respectiv să rămână doar litigiile comerciale nu şi cele de muncă. Nu s-a gândit nimeni să le interzică salariaţilor unităţii să participe la concurs”, a declarat Bogdan Varasciuc, director general interimar.

Procedura a fost revizuită. Astfel, s-a stabilit că nu pot participa la selecţie persoanele care se află în litigiu comercial cu Modern Calor, la data depunerii dosarului de candidatură. În privinţa candidaţilor pentru funcţia de director economic, s-a eliminat obligativitatea de a fi  experţi contabili autorizaţi, însă acest statut reprezintă un avantaj.

Perioada stabilită pentru depunerea dosarelor este 15 iulie – 16 august. Dosarele vor fi evaluate de către expertul independent care derulează această procedură de selecţie, în perioada 16 – 18 august. Între 18 şi 23 august va fi făcută selecţia iniţială, în vederea întocmirii listei scurte cu candidaţi, urmând ca în perioada 23 august – 7 septembrie, candidaţii din lista scurtă să depună declaraţiile de intenţie. Selecţia finală în vederea elaborării propunerilor de nominalizare va avea loc în perioada 8 – 10 septembrie. Toate aceste etape sunt eliminatorii.

Lista lungă, lista scurtă și propunerile de nominalizare au caracter confidențial și nu vor fi publicate. Rezultatele obținute de candidați pe fiecare din etapele procesului de selecție  vor fi comunicate acestora individual. „Legislația de guvernanță corporativă a întreprinderilor publice nu prevede contestații. Totuși, din dorința de a asigura maximă transparență a procesului de recrutare și selecție, vom răspunde prompt cererilor de clarificări formulate de către candidați, cu condiția ca aceștia să solicite numai informații care se referă la candidatura lor și care nu implică rezultatele obținute de către ceilalți candidați”, au transmis reprezentanţii firmei care derulează această procedură.

Modern Calor are directori interimari

La conducerea Modern Calor s-au aflat în ultimii ani Florin Sandu, director general, Denisia Agapie – director economic şi Călin Bosovici – director tehnic. Mandatele celor trei directori s-au încheiat în luna martie.

Întrunit pe 23 iunie, Consiliul de Administraţie al Modern Calor a decis ca în locul lui Florin Sandu, care din luna martie 2021 a fost director interimar, să fie numit Bogdan Varasciuc, pentru o perioadă de două luni. Bogdan Varasciuc face echipă cu Cristina Lăcătuşu Andrei, director economic interimar şi Călin Bosovici, director tehnic interimar. Denisia Agapie s-a pensionat.

Bogdan Varasciuc şi-a anunţat intenţia de a participa la această procedură de selecţie, pentru a deveni director general cu acte în regulă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...