Pieton băut accidentat grav după o traversare imprudentă

Un bărbat de 51 de ani, din Botoşani, a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost lovit în plin de un autoturism.

Accidentul a avut loc joi la amiază, în apropiere de Uvertura Mall. Pietonul a încercat să traverseze strada prin loc nepermis, deşi la doar câteva zeci de metri erau treceri de pietoni.

Un autoturism marca BMW, condus de un tânăr de 23 de ani, maistru militar, din Constanţa, se deplasa spre Griviţa şi l-a surprins pe bărbatul care s-a angajat în traversarea străzii neregulamentar. Acesta a fost trântit pe asfalt, la faţa locului sosind un echipaj de la Ambulanţă, care i-a acordat primul ajutor şi l-a transportat la spital. „Pacientul a fost policontuzionat în urma accidentului. A suferit leziuni la nivelul capului, coloanei cervicale, şoldului şi membrelor. Urmează să fie investigat mai amănunţit”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au stabilit că pietonul era băut. „Conducătorul auto a avut rezultat negativ la testarea cu aparatul etilotest. Pietonul a avut o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Foto: Radar Botosani

Deja ai votat!