Zi de naștere oferită copiilor din centre de plasament

Un tânăr din Botoșani a ales un mod diferit de a-și petrece ziua de naștere. Dacă în anii trecuți Cosmin Ținteanu obișnuia să-și sărbătorească ziua cu prietenii, de data aceasta invitații săi au fost niște copii aflați în grija statului, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.

„A fost o chestie de moment, am vrut să-mi sărbătoresc ziua de naștere diferit față de ceilalți ani, mi-a venit ideea asta și l-am contactat pe Daniel pentru că eram sigur că mă poate ajuta. Am făcut acest gest umanitar și în speranța că vor urma exemplul mai multe persoane. Mi-am dorit ca anul acesta să fac ceva diferit de ziua mea. Dacă în trecut sărbătoream cu prietenii etc, acum am preferat să bucur copiii mai puțin norocoși”, a declarat Cosmin Ținteanu.

Pentru a putea realiza gestul umanitar, Cosmin Ținteanu a apelat la Asociația „Grup Civic”, cunoscuți pentru implicarea lor atunci când vine vorbe de fapte bune. În urma acțiunii umanitare, 38 de copii s-au bucurat de pizza, suc și desert.

„În baza protocolului cu care Asociația Grup Civic îl are cu Direcția Copilului, s-a optat ca darurile să fie oferite beneficiarilor din Centrul de Primire în Regim de Urgență „Micul Prinț” unde sunt cazate cupluri de mame cu copii precum și la cei de la complexul de case de tip familial Sf. Mina. Bucuria copiilor dar și a mamelor a fost una pe măsura așteptărilor și astfel Cosmin Ținteanu, tânărul botoșănean care și-a serbat cei 29 de ani a simțit că această importantă zi a contat pentru el, prin gestul făcut, dar mai ales pentru cei pe care i-a bucurat cu pizza și clătite delicioase”, a transmis Daniel Câșlariu, reprezentantul Asociației „Grup Civic”.

Deja ai votat!