Copil răpus de o infecţie puternică

O fetiţă, în vârstă de doar nouă ani, transportată în stare critică la Bucureşti, a pierdut, din nefericire, lupta pentru viaţă. Organismul micuţei a fost răpus de o infecţie puternică.

Fata a fost transportată cu elicopterul la Bucureşti pe 12 iulie, după ce a fost diagnosticată cu mediastinită, penumotorax şi şoc septic, medicii pediatri solicitând transferul ei imediat într-un centru universitar. Copila a fost preluată de o ambulanţă cu medic din cadrul SMURD şi transportată pe terenul unităţii militare de pe strada Petru Rareş, unde a aterizat aeronava SMURD. De acolo a fost transportată pe calea aerului la Bucureşti, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii „Maria Curie”. „În urma unei pneumonii netratate corespunzător a făcut pneumotorax. Plămânul drept afectat în totalitate”, spunea atunci mama copilei.
Potrivit cadrelor medicale, fetiţa a ajuns la spital în stare gravă, fiind internată direct în secţia de Terapie Intensivă. „Pacienta a fost internată cu bronhoneumonie acută, insuficienţă respiratorie acută decompensată. A fost intubată şi ventilată mecanic, starea fiind foarte gravă”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Din păcate, după aproape două săptămâni de luptă cu boala, organismul micuţei a cedat. Vestea cumplită a fost dată chiar de mama ei, celor apropiaţi. „Bianca a plecat astăzi la îngeri. Drum lin iubirea mea”, a scris, îndurerată, mama copilei.

Mediastinita este o boală cu o mortalitate extrem de ridicată, dacă este recunoscută tardiv sau tratată inadecvat. Deşi este recunoscută drept complicaţie a unor infecţii, cele mai multe cazuri apar după chirurgia cardiacă. Aceasta complicaţie afectează aproximativ 2% dintre aceşti pacienţi.

Mediastinita este inflamaţia ţesuturilor din mediastin – zona medie a toracelui.

Dumnezeu să o ierte!

Deja ai votat!