vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTMihai Sârbu rămâne directorul Filarmonicii „George Enescu” Botoşani

Mihai Sârbu rămâne directorul Filarmonicii „George Enescu” Botoşani

Prefectul Dan Nechifor a anunţat astăzi că nu va da aviz de legalitate pe hotărârea Consiliului Municipal prin care a fost aprobat rezultatul evaluării celui de al treilea an din mandatul lui Mihai Sârbu, motivat de faptul că nu au fost respectate termenele legale privind evaluarea. Mihai Sârbu a depus raportul de activitate pe 8 martie 2021.

Evaluarea trebuia făcută în 60 de zile. Secretarul general al municipiului a răspuns că <organizarea> evaluării au făcut-o în termenul legal, că legea spune organizarea, nu şi finalizarea evaluării. Eu am intrat pe un singur regulament de evaluare a managerilor din ţară unde scrie foarte clar că organizarea evaluării se finalizează cu interviu în termen de 60 de zile”, a explicat prefectul Dan Nechifor.

Altfel spus, procedura de evaluare a activităţii directorului Mihai Sârbu trebuia încheiată până pe 8 mai 2021, lucru care nu s-a întâmplat. „Nu au respectat termenele. Aveau 60 de zile de la depunerea raportului şi nu s-au încadrat în termen”, a mai explicat prefectul Dan Nechifor.

Prin neacordarea avizului de legalitate, aleşii locali vor trebui să revină asupra hotărârii. În caz contrar, Instituţia Prefectului se va adresa instanţei de contencios administrativ.

Rezultatul evaluării a fost anunţat pe 7 iunie

Pe 7 iunie 2021, pe site-ul primăriei a fost anunţat rezultatul obţinut de Mihai Sârbu la evaluarea activităţii din cel de-al treilea an al mandatului 2018 – 2022. Oficialul a obţinut la evaluarea raportului de activitate 7,30, la interviu 6,20, nota finală fiind 6,75. Din comisia de evaluare au făcut parte conferenţiar universitar Ciprian Ion, decanul Facultăţii de interpretare muzicală de la Universitatea „George Enescu” din Iaşi, lector universitar Florin Luchian, de la aceeaşi universitate şi Marius Rogojinschi, directorul Teatrului „Vasilache”, consilier municipal PSD, ca reprezentant al Consiliului Local. Mihai Sârbu a contestat rezultatul, însă nu a avut câştig de cauză.

Dacă se aprobă rezultatul în Consiliul Local, îi încetează contractul de management şi se va numi un manager interimar, până la organizarea concursului. Acestea sunt etapele legale”, a declarat atunci Anca Dumitrescu, şeful Serviciului Resurse Umane, Salarizare, din cadrul Primăriei Botoşani. Contactat telefonic, Mihai Sârbu a declarat că nu înţelege de ce s-a ajuns în situaţia asta, în condiţiile în care a anunţat conducerea primăriei că intenţiona să rămână la conducerea Filarmonicii până în decembrie, când ar fi avut evaluarea finală a mandatului 2018 – 2022, evaluare la care nu dorea să se prezinte. Mai mult, Mihai Sârbu s-a declarat nemulţumit de rezultatul obţinut.

Rezutatul evaluării aprobat pe 30 iunie

Pe 30 iunie, şedinţa ordinară a Consiliului Local a adus o lovitură de teatru în cazul directorului de la Filarmonică. Proiectul pentru validarea rezultatului evaluării a fost respins de aleşii locali. La doar câteva minute, însă, a avut loc o răsturnare de situaţie. Oana Georgescu, secretarul general al municipiului, a declarat că acest proiect putea fi votat cu majoritate simplă, care a fost calculată la 22 de voturi, având în vedere demisia Monicăi Răileanu, consilier PNL, din deliberativul local.

Nu se cere majoritate absolută, prin urmare se aprobă cu cvorumul majorității simple, a consilierilor aflați în funcție, prezenți. Având în vedere că erau 20 de consilieri prezenţi, iar proiectul a întrunit 11 voturi <pentru> apreciez că a întrunit voturile necesare pentru a fi adoptat”, a explicat Oana Georgescu.

Raluca Curelariu, consilier USR, a spus că are foarte mari semne de întrebare în privinţa obiectivităţii evaluării directorului Mihai Sârbu. Totodată, ea s-a declarat nemulţumită de faptul că de la începutul mandatului actualului CL este a cincea oară când, în timpul şedinţei, se schimbă majoritatea necesară pentru votarea unui proiect. „Avem o majoritate pe hârtie și alta în ședință. Nu sunt jurist, dumneavoastră sunteți și știți cel mai bine ce fel de majoritate trebuie la acest proiect și nu pot să mă pronunț pe acest aspect”, a mai spus Raluca Curelariu.

Andrei Amos, consilier PNL şi preşedinte de şedinţă, a anunţat că nu va semna proiectul de hotărâre. La rândul său, consilierul liberal Cătălin Flutur a precizat că se va aştepta avizul de legalitate de la Prefectură. Cum acest aviz nu va fi dat, cel mai probabil, instanţa va decide cine are dreptate în privinţa evaluării directorului Mihai Sârbu.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...