vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTViaţă de copil luată de Siret (video)

Viaţă de copil luată de Siret (video)

Un copil, în vârstă de 16 ani, din Tudora, a dispărut în apele Siretului, chiar sub ochii prietenilor. Incidentul a avut loc luni după-amiază, când tânărul era împreună cu alţi trei băieţi în zona balastierei din Tudora.

La un moment dat, acesta a mers să se scalde la câţiva metri distanţă de mal, unde apa este adâncă de aproape un metru. Locul respectiv este, însă, ştiut ca fiind unul plin de gropi, din cauza săpăturilor efectuate de utilajele de la balastieră. Din această cauză, unele zone din albia râului Siret sunt adânci şi de 3-4 metri.

Tragedie sub ochii prietenilor 

Din câte se pare, adolescentul a dispărut sub ape într-un astfel de loc. Totul s-a petrecut într-o fracţiune de secundă, sub ochii prietenilor băiatului, care au privit neputincioşi de pe mal, cum tânărul este tras la fund.

Speriaţi, aceştia au sunat la 112 pentru a cere ajutorul echipelor de intervenţie, iar la faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri, ambulanţă şi poliţie.

„Din informațiile primite de la persoanele care se aflau în zonă, băiatul, în vârstă de 16 ani, se afla la scăldat și, la un moment dat, a intrat în apă și nu a mai fost văzut”, a precizat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Desfăşurare de forţe pentru căutări

Pompierii botoşăneni au plecat la locul incidentului cu două autospeciale cu bărci echipate pentru căutarea copilului. O ambulanţă cu medic a stat în aşteptare în cazul în care acesta era găsit în timp util, pentru a se efectua manevrele de resuscitare, iar la scurt timp a mai ajuns un echipaj cu medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA).

Căutările băiatului au început de la ora 19:00, iar după aproximativ o oră, trupul acestuia a fost găsit, cu ajutorul unor căngi şi adus cu ajutorul uneia dintre bărci la mal. Copilul a fost găsit lângă malul abrupt dinspre Suceava, la o adâncime de aproape trei metri.

Manevre de resuscitare fără rezultat 

Cadrele medicale de la Ambulanţă au început imediat manevrele de resuscitare, însă din păcate, fără niciun rezultat.

La locul tragediei au ajuns şi părinţii copilului, care au suferit un şoc la aflarea veştii. Oamenii au sperat până în ultima clipă că se va putea face o minune, iar copilul să poată fi resuscitat, însă din păcate inima acestuia nu a mai pornit, în ciuda eforturilor medicilor.

„Din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Corpul a stat în submersie aproximativ o oră şi patruzeci de minute. Au fost efectuate manevre de resuscitare timp de aproximativ 60 de minute, dar din păcate fără nicio activitate cardiacă”, a precizat medicul Bogdan Ursu, din cadrul SJA Botoşani.

Cinci copii morţi la Bacău

Tragedia de astăzi vine după ce ieri, cinci copii, dintre care doi fraţi, s-au înecat în râul Siret, pe raza localităţii Cotu Grosului, comuna Filipeşti din Bacău. Doi dintre aceştia aveau 14 ani, doi 17 ani și unul de 18 ani. Aceştia au mers duminică la scăldat, iar martorii au spus că au intrat în apă și nu au mai ieșit.

Alarma s-a dat în jurul orei 18, după ce o persoană a anunţat, la 112, că cinci tineri din comuna Filipeni, județul Bacău, n-au mai ajuns la mal după ce au intrat în râul Siret. Copiii au intra5t în apă deşi un localnic i-a avertizat că zona era una periculoasă din cauza excavaţiilor.

Pompierii i-au găsit pe adolescenți după trei ore, însă era prea târziu.

Semnal de alarmă tras de pompieri

Pompierii spun că, în această perioadă, multe persoane se duc pe malul râurilor, în locuri neamenajate, ca să se scalde. Multe zone sunt, însă, străbătute de curenți puternici și, chiar și cei care știu să înoate au fost luați de apă și s-au înecat.

Pentru siguranța cetăţenilor, ISU Botoșani le recomandă tuturor să respecte următoarele măsuri de siguranță:

  • evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă care au maluri abrupte, curenţi puternici, albiile nămoloase, acoperite de plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
  • alegeți locurile special amenajate pentru înot;
  • nu intrați singuri în apă, mai ales dacă nu știți să înotați foarte bine;
  • nu săriți de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcție;
  • nu intrați în apă dacă ați consumat băuturi alcoolice, seara târziu sau pe timp de noapte.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.6 ° C
10.5 °
9.4 °
55 %
2.8kmh
62 %
vin
9 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...