spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTE.ON susține proiectul „Croiește-ți viitorul” dedicat tinerelor din centrele de plasament

E.ON susține proiectul „Croiește-ți viitorul” dedicat tinerelor din centrele de plasament

Asociația Zi de Bine, împreună cu Asociația Lindenfeld, demarează proiectul „Croiește-ți viitorul”, care presupune organizarea a trei tabere de viață independentă, în care tinere care se pregătesc să părăsească centrele de plasament vor învăța să croiască și să folosească mașina de cusut. Cele care îndeplinesc criteriile de vârstă și studii absolvite, vor putea obține calificare profesională în domeniul croitoriei, în urma participării la un curs acreditat. Cele mai talentate dintre ele vor primi apoi mașini de cusut și materiale pentru a continua să lucreze.

Programul vizează 54 de tinere instituționalizate, cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani, din centre de plasament din București, Prahova, Galați, Iași, Botoșani și Timiș, care vor participa în trei tabere de croitorie, și alte 10 tinere din familii fără posibilități din județul Bihor, care vor participa la cursuri de croitorie la centrul social din localitate. Cursurile se vor desfășura în perioada 1-31 August.

Suportul de curs va fi realizat de un specialist în croitorie și formator cu experiență în lucrul cu tinerii din medii defavorizate, iar selectarea tinerelor instituționalizate care vor participa în proiect se va efectua cu sprijinul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și al voluntarilor Ajungem MARI. Întreg necesarul pentru curs, mașini de cusut, accesorii și materiale textile vor fi puse gratuit la dispoziția participantelor.

Bugetul proiectului este de 35.000 de euro

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 35.000 Euro și este asigurat de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine: Lidl România, Grupul EON România și UniCredit Bank.

Separarea de familie, abandonul, abuzul, instituționalizarea, fac ca mulți dintre copiii și tinerii din centre de plasament să fie foarte vulnerabili. Pentru a căpăta încredere în forțele lor, au nevoie de oameni care să le ofere, cu răbdare și perseverență, acceptare necondiționată și încurajare permanentă, dar și de experiențe prin care să își dezvolte abilitățile și să vadă rezultatele muncii lor. Suntem încrezători că programul «Croiește-ți viitorul» le va ajuta pe tinere să își însușească noi abilități ce le vor facilita găsirea unui loc de muncă în viitor, dar și integrarea mai ușoară în societate”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

La ieșirea din sistem, mulţi tineri nu își găsesc locuri de muncă pentru că nu au studiile finalizate. În plus, tinerii se descurajează ușor în fața unor situații dificile și au nevoie de multă susținere pentru a găsi și a păstra un loc de muncă.

Acest program, prin activitățile practice pe care le presupune și cu ajutorul voluntarilor Ajungem MARI, care lucrează săptămânal în centrele de plasament, le oferă tinerelor încredere în forțele proprii și în rezultatele obținute, prin dobândirea abilităților în domeniul croitoriei, învățând să croiască și să redecoreze haine, dar și deprinderi de viață independentă”, a precizat Iarina Taban, fondator al programului educațional Ajungem MARI al Asociației Lindenfeld.

Cei care doresc să contribuie suplimentar, pentru ca programul „Croiește-ți viitorul” să se extindă la un număr și mai mare de tinere, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naștere. Mai multe metode prin care se poate susține această cauza pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

E.ON România susține câte o cauză, inițiată de Asociația Zi de Bine, în fiecare lună a anului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.5 ° C
19.6 °
18.9 °
54 %
3.7kmh
54 %
mie
17 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...