Incendiatorul de la Văculești dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare

Bărbatul din comuna Văculești, care sâmbătă seara a incendiat locuința fostei concubine, a fost reținut de polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr.4 Dorohoi. În baza probelor administrate, anchetatorii au emis pe numele acestuia, în cursul zile de marți (n.r. – 3 august a.c.) ordonanță de reținere pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea ordinului de protecție.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în repetate rânduri, acesta s-ar fi deplasat la locații care se află la mai puțin de 300 de metri de locuința fostei sale concubine, o femeie de 65 de ani, din aceeași localitate, deși împotriva sa era emis un ordin de protecție de către Judecătoria Dorohoi, prin care i se interzicea acest lucru. Având în vedere faptul că, în data de 31 iulie 2021, bărbatul ar fi distrus, prin incendiere, acoperișul imobilului în care locuia femeia, deși era emis un ordin de protecție împotriva sa, pentru a preveni săvârșirea altor fapte penale, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Totodată, fosta concubină a acestuia a fost consiliată de către reprezentanții DGASPC Botoșani cu privire la facilitățile de care poate beneficia în cadrul proiectului ”Venus”, inclusiv cele referitoare la asigurarea gratuită a unei locuințe protejate, aceasta refuzând să beneficieze de facilitățile programului. În schimb, suspectul va fi prezentat astăzi în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

 

Deja ai votat!