Șoferii beți au ajuns să fie urmăriți pe străzi, blocați în trafic și dați în vileag la 112

foto arhiva

Nebunie pe străzile municipiului Botoșani, din cauza șoferilor băuți, care au ajuns să reprezinte un pericol public. S-a întâmplat și marți, pe 3 august a.c., când polițiștii rutieri au trebuit să intervină în două situații generate de șoferii turmentați.

Primul incident a avut loc pe strada Primăverii, unde un bărbat de 48 de ani, din comuna Curtești, conducea un autoturism, dar nu a păstrat o distanță de siguranță față de autoturismul care rula în fața sa, pe același sens, și s-a izbit în el. Coliziunea s-a soldat doar pagube materiale, însă, cum șoferul vinovat mirosea a băutură, în urma unui apel pe 112 la locul accidentului au ajuns și polițiștii rutieri. Așa se face că bărbatul a fost pus să sufle în etilotest, iar aparatul a indicat o îmbibație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La scurt timp, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați din nou prin apel pe 112 cu privire la faptul că pe strada Constantin Gane ar fi un șofer care a urcat băut la volan, suspectul fiind blocat în trafic de un alt conducător auto care a realizat ce se întâmplă și a intervenit imediat. Suspectul, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Botoșani, a fost testat și el cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi șoferi turmentați au fost acuzați de conducere sub influența alcoolului și vor fi anchetați penal. În ultima perioadă, însă, șoferii băuți au ajuns să fie urmăriți de ceilalți conducători auto, blocați în trafic și dați în vileag la 112. Cu toate acestea, aproape că nu este zi în care polițiștii să nu prindă și ei cel puțin un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice, deși Codul Rutier interzice conducerea sub influența alcoolului.

 

Deja ai votat!