Tânăr arestat pentru tentativă de omor, după un conflict pe terasa unui bar

Un tânăr de 31 de ani, din comuna Rădăuți-Prut, a fost arestat preventiv, pe 7 august a.c., sub acuzația de tentativă de omor, după un conflict avut cu un consătean. Agresiunea ar fi avut loc pe 25 iulie a.c., pe terasa unui bar din localitate, când suspectul, Marian Marin Plutariu, din satul Miorcani, l-a lovit cu bâta în cap pe un alt localnic, pe fondul unui conflict. A doua zi, victima s-a prezentat la spital, prezentând mai multe traumatisme, iar cazul a intrat în atenția anchetatorilor.

Întrucât loviturile au vizat o zonă vitală, obiectul folosit a fost o bâtă, iar medicii legiști au avansat ipoteza că leziunile traumatice suferite au pus în primejdie viața victimei, anchetatorii au stabilit că la mijloc ar putea fi vorba de o tentativă de omor.

Reținut, agresorul a fost prezentat sâmbătă în fața judecătorilor de la Tribunalul Botoșani, care au dispus arestarea lui preventivă. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani formulată în dosarul nr. 618/P/2021. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpatului Plutariu Marian Marin, reținut în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Botoșani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor (…), pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 7 august 2021 până la data de 5 septembrie 2021, inclusiv”, se arată în decizia Tribunalului Botoșani.

Hotărârea nu este definitivă, iar tânărul are posibilitatea să conteste măsura arestării la Curtea de Apel Suceava.

 

Deja ai votat!