Tânăr mort după un accident cu fugă

Pietonii cad tot mai des victime accidentelor rutiere. La fel s-a întâmplat şi în urmă cu câteva luni, la Lunca, unde o femeie a fost accidentată mortal chiar în faţa casei

Tânărul accidentat grav în Săveni a decedat în spital din cauza rănilor suferite. În vârstă de 33 de ani, acesta a ajuns în stare critică la spital după ce a fost victima unui accident cumplit. Incidentul s-a petrecut aproape de miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, pe o stradă din oraşul Săveni. Victima, într-o stare avansată de ebrietate, mergea pe stradă, iar la un moment dat a căzut din picioare şi a rămas prăbuşit pe şosea.

După ceva timp, prin zonă a trecut un Audi A6, condus de un tânăr de 23 de ani, din Săveni. Încercând să evite un alt pieton, şoferul a ajuns cu maşina pe contrasens, unde a trecut peste trupul întins pe carosabil al bărbatului de 33 de ani. Corpul victimei a fost târât câteva zeci de metri, iar ulterior, şoferul şi-a continuat deplasarea, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

O femeie din zonă, în faţa casei căreia a avut loc accidentul, a sunat la 112, cerând ajutorul medicilor. La faţa locului a ajuns un echipaj al Ambulanţei Săveni, iar de la Botoşani a fost trimis un echipaj cu medic, din cauza stării grave a victimei.

Pacient dus la Suceava pentru a fi supus unui examen la computerul tomograf

Tânărul a ajuns în comă la Urgenţe, fiind dus direct în sala de operaţii, din cauza unei rupturi la nivelul ficatului. Ulterior, duminică la amiază, medicii au decis transferul lui la Suceava, unde urma să fie supus unui examen la computerul tomograf.

Din cauza defecţiunii tomografului de la Botoşani şi a suspiciunii unei leziuni la coloană, tânărul abia operat şi în stare gravă, a fost transportat şi cu ambulanţa până la Suceava şi înapoi. Ulterior, a fost internat pe secţia de reanimare de la Spitalul Judeţean, unde a decedat în cursul zilei de marţi.

Anchetă deschisă de poliţişti 

Imediat după producerea accidentului, cazul a intrat în atenţia poliţiştilor, care au reuşit să depisteze şoferul autoturismului Audi A6 în persoana unui tânăr de 23 de ani, din Săveni. Acesta a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care a fost transportat la spital pentru a i se recolta probe biologice de sânge.

„Autoturismul a fost examinat criminalistic şi indisponibilizat de către polițiști, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă şi pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Poliţiştii iau, însă, în calcul şi posibilitatea ca la volan să fi fost o altă persoană, astfel că în acest moment dosarul penal este deschis pe faptă, nu pe persoană.

Deja ai votat!