spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTPrefectura va cere în instanţă anularea hotărârii de CL care-l priveşte pe...

Prefectura va cere în instanţă anularea hotărârii de CL care-l priveşte pe directorul Filarmonicii

Prefectura Botoşani se va adresa instanţei de contencios administrativ cu solicitarea de a fi anulată hotărârea de Consiliu Municipal de aprobare a rezultatului evaluării activităţii din cel de al treilea an de mandat al directorului Filarmonicii „George Enescu”, Mihai Sârbu. Anunţul a fost făcut de Dan Nechifor, prefectul judeţului.

În urma unei analize la nivelul Prefecturii, s-a decis ca instituţia să se adreseze instanţei de contencios administrativ, motivat de faptul că nu au fost respectate termenele legale privind evaluarea. Mihai Sârbu a depus raportul de activitate pe 8 martie 2021. „Evaluarea trebuia făcută în 60 de zile. Secretarul general al municipiului a răspuns că <organizarea> evaluării au făcut-o în termenul legal, că legea spune organizarea, nu şi finalizarea evaluării. Eu am intrat pe un singur regulament de evaluare a managerilor din ţară unde scrie foarte clar că organizarea evaluării se finalizează cu interviu în termen de 60 de zile”, a explicat Dan Nechifor.

Altfel spus, procedura de evaluare a activităţii directorului Mihai Sârbu trebuia încheiată până pe 8 mai 2021, lucru care nu s-a întâmplat.

Rezultatul evaluării a fost anunţat pe 7 iunie

Pe 7 iunie 2021, pe site-ul primăriei s-a anunţat că Mihai Sârbu a obţinut la evaluarea raportului de activitate 7,30, la interviu 6,20, nota finală fiind 6,75. Din comisia de evaluare au făcut parte conferenţiar universitar Ciprian Ion, decanul Facultăţii de interpretare muzicală de la Universitatea „George Enescu” din Iaşi, lector universitar Florin Luchian, de la aceeaşi universitate şi Marius Rogojinschi, directorul Teatrului „Vasilache”, consilier municipal PSD, ca reprezentant al Consiliului Local. Mihai Sârbu a contestat rezultatul, însă nu a avut câştig de cauză. Cum nu a obţinut la evaluare minim 7, oficialul ar fi trebuit să plece de la conducerea instituţiei.

A fost o evaluare între ghilimele, o făcătură, nu o evaluare. Nu s-a respectat nimic. Eu doream să duc mandatul până în decembrie. Este joc politic, însă o să aibă nişte surprize mari. Nu e nicio problemă, nu s-a terminat lumea, eu sunt bine, nu am nicio problemă. Nu înţeleg de ce au dorit cu tot dinadinsul să nu mai aştepte câteva luni. Asta nu am înţeles. Vor să arate cine sunt şefii”, a spus atunci Mihai Sârbu.

În CL a fost aprobat rezultatul evaluării pe 30 iunie

Pe 30 iunie, în şedinţa ordinară a Consiliului Local, proiectul pentru validarea rezultatului evaluării a fost respins de aleşii locali. La doar câteva minute, însă, lucrurile s-au schimbat. Oana Georgescu, secretarul general al municipiului, a anunţat că acest proiect putea fi votat cu majoritate simplă, care a fost calculată la 22 de voturi, având în vedere demisia Monicăi Răileanu, consilier PNL, din deliberativul local.

Având în vedere că erau 20 de consilieri prezenţi, iar proiectul a întrunit 11 voturi <pentru> apreciez că a întrunit voturile necesare pentru a fi adoptat”, a explicat Oana Georgescu.

În cadrul şedinţei, Raluca Curelariu, consilier USR, a spus că are foarte mari semne de întrebare în privinţa obiectivităţii acestei evaluări. Andrei Amos, consilier PNL şi preşedinte de şedinţă, a anunţat că nu va semna proiectul de hotărâre.

Până instanţa se va pronunţa, Mihai Sârbu rămâne directorul Filarmonicii „George Enescu”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...