Bacalaureat 2021 – Zeci de candidaţi au absentat de la prima probă scrisă

Săptămâna a debutat cu prima probă din cadrul Bacalaureatului de toamnă. Paul Octav, inspector şcolar general adjunct, preşedintele Comisiei judeţene de organizare a Bacalaureatului, a declarat că pentru proba la limba şi literatura română s-au înscris 227 de candidaţi, însă s-au prezentat 185, restul de 42 fiind absenţi. Oficialul a adăugat că prima probă s-a derulat fără probleme.

La ieşirea din examen, unii cadidaţi au spus că au scris şi se aşteaptă la note mari.

La primul subiect elevii au avut de rezolvat cerinţe pe baza unui fragment din Cella Serghi şi de redactat un text bazat pe un fragment din volumul „Amintiri şi evocări despre E. Lovinescu”, dar şi pe experienţa personală sau culturală.

Cel de-al doilea subiect a constat în prezentarea în minim 50 de cuvinte a rolului notaţiilor autorului dintr-un fragment din „Take, Ianke şi Cadîr” de Victor Ion Popa.

La subiectul al treilea, absolvenţii de la profilul umanist au avut de redactat un eseu, în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un text narativ studiat aparţinând lui Ion Creangă sau lui Camil Petrescu.

În schimb, absolvenţii de la profilul real şi cei de la filiera tehnologică au avut de redactat un eseu, în care să prezinte particularităţi de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ studiat aparţinând lui Ion Creangă sau lui Camil Petrescu

Mâine, 17 august, este programată proba obligatorie a profilului, pentru care s-au înscris 500 de candidaţi botoşăneni. Pe 18 august va fi susţinută proba la alegere a profilului şi specializării, la această probă fiind aşteptaţi 419 de liceeni botoşăneni.

Deja ai votat!