Autorităţile se pregătesc pentru valul patru al pandemiei (video)

Autoritățile sanitare botoșănene au început să ia măsuri pentru valul patru al pandemiei, în contextul creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2 la nivelul țării.

Medicul Monica Adăscăliței. directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, a declarat marți, într-o conferință de presă, că s-a propus creșterea numărului de paturi pentru pacienții Covid la Secția Pediatrie, dat fiind faptul că tulpina Delta a coronavirusului afectează mai mult copiii și tinerii. Reprezentanții DSP Botoșani urmează să se întâlnească în următoarele zile și cu reprezentanții tuturor spitalelor din județ pentru a lua noi decizii în acest sens.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual de pe teritoriul României și tendința de creștere a numărului de cazuri confirmate cu virusul SARS-COV-2, Direcția de Sănătate Publică Botoșani va colabora în zilele următoare cu managerii unităților sanitare pentru a pune la punct strategia în vederea scurtării timpului de reacție în momentul în care contextul epidemiologic se va înrăutăți la nivelul județului Botoșani. Noi sperăm că nu, dar trebuie să fim pregătiți și vom pregăti toate documentele necesare pentru a aproba un număr mai mare de paturi care vor fi alocate pentru Covid în caz că situația epidemiologică o va cere. De asemenea, având în vedere că tulpina Delta, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, afectează în număr mai mare copiii și tinerii, am stabilit cu conducerea Spitalului Județean creșterea numărului de paturi COVID la Secția Pediatrie. Sperăm să nu avem nevoie”, a declarat Adăscăliței.

„Ne pregătim pentru situația în care Secția de Terapie Intensivă va fi suprasolicitată”

Directorul DSP Botoșani susține că în zilele următoare se vor verifica tot ce înseamnă stocuri de materiale, echipamente de protecție, pentru a vedea dacă spitalele din județul Botoșani sunt pregătite pentru un eventual val patru al pandemiei. De asemenea, se va verifica în spitale tot ce înseamnă stații de oxigen, respectiv dacă sunt probleme în aprovizionarea cu oxigen.

„Ne pregătim pentru situația în care Secția de Terapie Intensivă va fi suprasolicitată. Fiind deficit de medici pe Terapie Intensivă la nivelul țării, am luat legătura cu spitalele din județul nostru pentru a solicita necesarul de personal medical, să putem fi pregătiți pentru eventuale detașări ale personalului din țară pentru județul nostru”, a mai spus directorul DSP.

Marți au fost confirmate în județul Botoșani șase persoane pozitive COVID.

Numărul de cazuri noi este în creştere

Numărul noilor cazuri de Covid depistate la nivelul judeţului este în continuă creştere. Astfel, autorităţile sanitare au raportat că, în ultimele 24 de ore, şase persoane au fost diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2.

„Astăzi avem cinci pacienţi pozitivi la nivelul judeţului Botoşani. În municipiul Botoşani sunt două persoane şi câte una în Călăraşi, Dorohoi şi Flămânzi. Mai avem un caz de la DSP Iaşi, care ar fi al şaselea, la Ştiubieni. Rata de incidenţă la nivelul municipiului Botoşani este de 0,04, la fel ca la nivelul judeţului”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Numărul persoanelor care au fost diagnosticate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei şi până în prezent, a ajuns astfel, la nivelul județului, la 14.125 de cazuri. Dintre acestea, 13.393 de persoane au fost declarate vindecate, iar alte 704 au pierdut lupta cu boala. În prezent, la nivelul judeţului sunt active 28 de cazuri de Covid19.

Deja ai votat!