Festivalul Național de Teatru Tânăr „Ideo Ideis” ajunge la Botoșani

Liceenii botoșăneni din cadrul DRAMA CLUB Botoșani au participat în această perioadă la Festivalul Național de Teatru Tânăr „Ideo Ideis”. Acesta este cel mai mare eveniment dedicat educației alternative pentru liceeni şi a ajuns la cea de-a 16-a ediţie. În acest an, în perioada 9-15 august, pe scenă au urcat nouă trupe de teatru respectiv 3,14 – Buzău, A.C.T. -Bacău, ALTER EGO – Alexandria, AMPRENTE – Brașov, ART ATTACK – Sibiu, DRAMA CLUB – Botoșani, PRAF DE STELE – Constanța, SILVER – Baia Mare și VICTORY OF ART, București.

Experiență inedită pentru liceeni în cadrul Festivalului

Adolescenții au avut o săptămână plină de inspirație și întâlniri fericite, de ateliere de teatru și arte alăturate (dans, film și fotografie), mentorat și schimb de know-how intergenerațional. Săptămâna a avut ca scop să-i ajute să-și antreneze creativitatea, să se regăsească pe sine într-un spațiu safe și să se conecteze la colegii de generație. Trupele de teatru au avut oportunitatea de a juca pe scenele teatrelor și spațiilor de cultură profesioniste din fiecare oraș, în fața familiei, prietenilor și comunității. Departe de a pune în prim plan performanța, Ideo Ideis a stimulat curajul, dorința de explorare și curiozitatea adolescenților.

„Festivalul a reușit să aducă la un loc peste 400 de adolescenți, 50 de formatori – traineri și mentori, 3.000 de spectatori la reprezentațiile de teatru și la cinematecă în Alexandria și aproximativ 35.000 spectatori în mediul online”, au transmis organizatorii.

”Vrem ca Ideo Ideis Festivalul să fie spațiul în care ai libertatea de a te întâlni cu tine”

Ideo Ideis a propus participanților ca temă Identitatea pentru ca ea este în centrul căutărilor din adolescență și a întâlnirilor pe care le propune. Festivalul conectează de 16 ani adolescenții din trupele de teatru la o comunitate care gândește pentru sine și pune reflectorul pe întrebările care contează pentru ei. ”Vrem ca Ideo Ideis Festivalul să fie spațiul în care ai libertatea de a te întâlni cu tine. În care îți descoperi vocea și găsești curajul să o întorci către cei din jurul tău. Te susținem să ridici cortina vulnerabilității, să te miști pe scenă cu încredere, să îți spui replicile cu forță, să privești publicul în ochi și mai ales să te apropii mai mult de cine ești cu adevărat,” a transmis echipa Ideo Ideis.

Eveniment dedicat procesului de educație alternativă 

Ideo Ideis  este un festival de teatru și, în același timp, un eveniment dedicat procesului de educație alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din țară și are rolul de a-i ajuta pe participanți să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să capete încredere în ei înșiși și să interacționeze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

Deja ai votat!