spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTTabără la Colibiţa pentru zeci de copii nevoiaşi

Tabără la Colibiţa pentru zeci de copii nevoiaşi

Zeci de copii provenind din familii nevoiaşe au beneficiat de o tabără gratuită la Colibiţa, asigurată de Asociaţia Misionară „El rămâne credincios”, condusă de Lutz Noack.

După un an de pauză în organizarea taberei, pauză impusă de pandemie, conducerea asociaţiei se gândea încă de la începutul anului la acest program organizat pentru copii. „Restrictiile impuse de Covid 19 ne luaseră speranța de a ne bucura de tradițională tabăra de vară. Copiii întrebau zilnic dacă avem șanse de tabăra. Ce aş fi putut să le spun? Nu ne puteam imagina o tabără cu masca de protecție. Pe scurt, a fost posibilă anul acesta o tabără, cu respectarea tuturor regulilor şi cu credinţa că Dumnezeu ne poate proteja de acest virus”, a declarat Eliza Bîşcă, asistent social în cadrul asociaţiei.

„Dă-te pe tine însuţi MODEL de fapte bune”

Așadar copiii, care în timpul anului şcolar servesc masa la cantina asociaţiei şi participă la activităţi de tipul „Şcoala după şcoală”, au putut beneficia de o tabăra de vis în Colibiţa, pe malul lacului. „Înconjurați de munți și de frumusețea locului, am avut oportunitatea de a fi împreună timp de 11 zile. Aici, totul e nou și diferit de locul din care copiii vin. Am avut șansa să facem drumeții care erau bine venite după o perioadă de <staţi în casă>. Copiii au învăţat să înoate şi să se bucure de apă şi au participat la un program bine pus la punct pe tema <Dă-te pe tine însuţi MODEL de fapte bune>”, a precizat Eliza Bîşcă.  Programul taberei a mai inclus mişcare în aer liber, activităţi practice, jocuri de echipă, jocuri de conectare, mâncare foarte bună și la timp, plimbări cu barca pe lac, consiliere individuală etc.

Toate aceste activităţi au urmărit binele binele copiilor. Personalul asociaţiei este atent la nevoile acestora și, în special, la un aspect esenţial pentru dezvoltarea lor – nevoia de a fi iubiţi, de a fi în siguranţă şi conştienţi că îşi pot depăşi condiţia.

Copiii sunt diferiți, cu multe nevoi. Îi ajutăm să crească mari şi să-şi croiască un drum frumos în viaţă. Nu este ușor, dar plantăm semințe in inimile copiilor, cu credinţa că într-o zi ne vom bucura de roade. E un proces complex în a lua un copil dintr-un mediu social deplorabil și a-l forma un om de caracter. Copiii noștri au potențial maxim. Motto-ul meu este <Cu Dumnezeu totul e posibil>. Asta s-a întâmplat în viaţa mea și aceasta vreau să le insuflu și copiilor. Credinţa într-un Dumnezeu puternic!

Timpul de tabără trece întotdeauna foarte repede și observ cu bucurie și mulţumire că există speranța. Speranța că atunci când investești cu toată inima într-o altă inimă de copil, rezultatele vor fi extraordinare”, a concluzionat Eliza Bîşcă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...