Permis moldovenesc fals depistat de polițiștii de frontieră la Stânca

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit asupra unui cetățean cu dublă cetățenie, bulgară și moldovenească, un document cu însemnele autorităților din Republica Moldova, care s-a dovedit a fi falsificat. Cazul a fost descoperit vineri seară, pe 20 august a.c., când în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei C.R., în vârstă de 29 de ani, pasager într-un microbuz ce se deplasa către Germania.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport și asupra persoanelor, polițiștii de frontieră descoperind, în borseta bărbatului, un permis de conducere cu însemnele autorităților moldovenești, care avea imprimată fotografia acestuia.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind fals. Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că nu avea cunoștință că permisul este fals, el fiind convins că documentul este unul autentic”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Polițiștii de frontieră au deschis un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Deja ai votat!