spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTAleşii locali vor să deschidă pentru elevi terenurile de sport ale şcolilor...

Aleşii locali vor să deschidă pentru elevi terenurile de sport ale şcolilor la finalul verii

Aleşii locali botoşăneni vor să deschidă curţile şi terenurile de sport ale şcolilor pentru elevii dornici de mişcare în timpul liber la finalul verii. Decizia va fi luată în şedinţa din 30 august, când consilierii municipali vor dezbate această iniţiativă. Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de primarul Cosmin Andrei, viceprimarul Liviu Toma (PRO România) şi consilierii Eugen Ţurcanu (PNL), Raluca Curelariu şi Marcel Ghiorghiţă (USR).

Potrivit acestuia, elevii vor putea intra în curţile şi pe terenurile de sport ale şcolilor în vederea desfăşurării unor activităţi de agrement în scop recreativ şi sportiv. Accesul liber se va realiza după orele de curs, în fiecare zi de luni până vineri – până la ora 21:00. În zilele de sâmbătă şi duminică şi în perioada vacanţelor şcolare accesul va fi permis între orele 9:00 – 13:00, 14:00 – 21:00, cu restrângerea acestuia în funcţie de anotimp, astfel încât activităţile sportive să se desfăşoare în condiţii de lumină naturală.

Elevii vor trebui să respecte normele de comportament specifice unităţilor de învăţământ, iar finanţarea costurilor în vederea realizării activităţilor se asigură din bugetul şcolilor. Accesul este gratuit, indiferent dacă elevii învaţă în unitatea de învăţământ respectivă. Totodată, este asigurat accesul la toaletele ecologice exterioare existente sau care vor fi montare special pentru cei care fac mişcare în aer liber.

Elevii cu vârsta sub 10 ani trebuie să fie însoţiţi

Elevii cu vârsta între 10 şi 18 ani pot fi însoţiţi de un adult (părinţi, bunici, fraţi majori), dacă aceştia doresc supravegherea minorului, iar cei cu vârsta sub 10 ani vor fi obligatoriu însoţiţi. Toţi copiii trebuie să prezinte carnetul de elev şi să aibă la ei numărul de telefon mobil al unui părinte/reprezentant legal, care să poată fi contactat în caz de urgenţă.

Cei care vor face mişcare în curţile şcolilor  trebuie să ştie că este interzis fumatul, consumul de alcool şi de substanţe psihotrope, reguli valabile şi pentru însoţitorii copiilor. Totodată, în curţile şcolilor nu se poate intra cu bicicletă, trotinetă, skateboard, role, scutere – acestea urmând a fi depozitate în apropiere, pentru a putea fi supravegheate de către proprietari sau personalul de pază din şcoli.

Conducerile de şcoli trebuie să asigure paza prin personal calificat.

La nivelul deliberativului local se vorbeşte de mult timp de necesitatea punerii la dispoziţia iubitorilor de mişcare a curţilor şi terenurilor de sport ale şcolilor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...